Με 5 παραγωγούς μελιού συμμετέχει η Κάλυμνος στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας.

2913

Με το εξαιρετικής ποιότητας μέλι της Καλύμνου, 5 παραγωγοί  του νησιού μας, συμμετέχουν στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας , που πραγματοποιείται στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά και άνοιξε την αυλαία του χθες Παρασκευή 1η  Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

Οι παραγωγοί του νησιού μας κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης με το μοναδικό και εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι .

Οι Καλύμνιοι παραγωγοί συμμετέχουν στην έκθεση στο περίπτερο της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 – μαζί με άλλους 27 παραγωγούς από 21 νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο προβολής του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Το φεστιβάλ  εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης με την παρουσία υφυπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων. Των εγκαινίων προηγήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα των μελισσοκόμων και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος 260 παραγωγοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Παρουσία  του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, που συμμετείχε  και στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ,  σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό στρατηγικού  σχεδιασμού, το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατακλύσθηκε από  κόσμο και δόθηκε η δυνατότητα στους παραγωγούς των νησιών να προβάλουν τα προϊόντα τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία που τους παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να τα αναδείξουν και να τα διοχετεύσουν στην αγορά.  Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία δοκιμάσουν και να αγοράσουν μέλι και προϊόντα της μέλισσας από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα της Καλύμνου με το ξεχωριστό Θυμαρίσιο μέλι.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν από Κάλυμνο :

-Οικογένεια Ατσά

-Ευαγγελία Βάβουλα (Βιολογικό)

-Γιάννης Γαβαλάς

-Τhymeli της Οικογένειας Κοπανέζου

-Μαγριπλή Κουτελά Κατίνα

Δείτε φωτογραφίες από το Φεστιβάλ και τα Καλύμνικα περίπτερα