Πρόγραμμα Εορτασμού της Εορτής του Αγίου Νικολάου Πολιούχου του νησιού της Καλύμνου και προστάτου των ναυτικών.

2033

Η Μητρόπολις μας, πληροφορεί τις Αρχές και τον λαόν της Καλύμνου,  ότι θα εορτάσει και εφέτος τον πολιούχον της και Θαλασσάρχην  Άγιον Νικόλαον. Όπως γνωρίζετε είναι ΑΡΓΙΑ η εορτή του Αγίου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σχολεία κλπ. σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 125/23-5-2003.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Παραμονή της Εορτής

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), Τραπεζών, Οργανισμών κοινής ωφελείας, οικιών, πλοίων, κ.λπ. από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι τη δύση του ηλίου της Τετάρτης.

ΩΡΑ 5:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας.

Ωρα 8:00 μ.μ. Παράκλησις μετά χαιρετισμών  εις τον Άγιον Νικόλαον.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ανήμερα της Εορτής

Ωρα ενάρξεως Όρθρου 7 π.μ.

Ωρα 9:00 π.μ Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση όλων των σφουγγαράδων και ναυτικών των εν θαλάσση τελειωθέντων.

Παρακαλούνται να παραστούν οι κατωτέρω:

Ο ευσεβής λαός της Καλύμνου,  οι κ.κ. Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο έπαρχος Καλύμνου, ο κ. Δήμαρχος Καλυμνίων, ο Ειρηνοδίκης, ο κ. Στρατιωτικός Διοικητής του 542 Συντάγματος Ευζώνων, ο  Διοικητής του  Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο Λιμενάρχης Καλύμνου , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Αξιωματικοί του Συντάγματος και του Τάγματος Καλύμνου, Αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Εφέδρων αξιωματικών και  πολεμιστών, οι Πρόεδροι Πλοιάρχων και Σφουγγαράδων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και επαγγελματικού Επιμελητηρίου Καλύμνου, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλύμνου , οι κ. Διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων Καλύμνου, ο Διοικητής του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου και λοιπών εκπροσώπων  Ν.Π.Δ..Δ. και Ν.Π.Ι.Δ, οι Τοπικοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών εν στολή, οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών ΝΠΔΔ, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, Αντιπροσωπείες Προσκόπων, Οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου των Σχολείων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κλπ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή πλατεία όπου προ της Ναυτικής Σχολής και του Δημαρχείου θα ψαλεί δέηση υπέρ πάντων των εν θαλάσση πλεόντων και εργαζομένων, αδελφών ημών  Καλυμνίων.

Ώρα 11:00 π.μ.

Συγκέντρωσις των τμημάτων στο χώρο του ΞΕΝ. ΟΛΥΜΠΙΚ.

Για την τήρηση της τάξεως στην παραλιακή πλατεία, παρακαλείται το Αστυνομικό Τμήμα. Την Εικόνα θα φέρουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, παρακαλείται το Σύνταγμα Καλύμνου να διαθέσει άγημα 20 ανδρών για να πλαισιώσουν την Ιερά Εικόνα του και για να αποδώσουν την κεκανονισμένη τιμή.

Ο Δήμος Καλυμνίων παρακαλείται να φροντίσει, από την παραμονή της εορτής, τον σημαιοστολισμό της πλατείας , την φωταγώγηση του Δημοτικού Μεγάρου και να διαθέσει την Δημοτική Φιλαρμονική.

Τα Σχολεία Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να παραστούν στη  λιτανεία με αντιπροσωπείες,  σημαία και παραστάτες αυτής και  6 άτομα με τη στολή της παρέλασης, επίσης 12μελής αντιπροσωπεία προσκόπων και οδηγών με τις σημαίες τους.

Παρακαλείται το Λύκειο Ελληνίδων παραρτήματος Καλύμνου να διαθέσει αντιπροσωπεία   με τοπικές ενδυμασίες 12 ατόμων (6 αγόρια- 6 κορίτσια). Παρακαλείται η διοίκηση του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου, να διαθέσει ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της λιτανείας από ώρας 10ης π.μ. έως 12ης μεσημβρινής.

Τα σχετικά με την πομπή και κάθε άλλη λεπτομέρεια εκτελέσεως του προγράμματος ορίζεται να κανονίσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος με βοηθό τον πατέρα Ηλία Μουζουράκη.