Η Κάλυμνος τίμησε σήμερα Κυριακή τους ήρωες των Ιμίων παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.(video)

1939

Η Κάλυμνος, σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 , παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 22 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Στη Θ. Λειτουργία που προηγήθηκε και στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  που ακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος

Παρών στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  και στο τρισάγιο που ακολούθησε στο μνημείο  των 3 Αξιωματικών ΠΝ, ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ  Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ

Παρούσες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Καλύμνου.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Διακομιχάλης, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι

Από την Περιφέρεια ο έπαρχος  Κω Γ.Χαλκιδιός και ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς

Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από το 5/42 ΣΕ.

Από πλευράς Ναυτικού ο Κυβερνήτης της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και αντιπροσωπεία Αξιωματικών ΠΝ.

Ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης  με αντιπροσωπεία στελεχών και ο Διοικητή τους ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Β’ Ευάγγελος Καραθάνος .

Καθηγητές ,δάσκαλοι, οι σημαίες των σχολείων ,πολλοί μαθητές, πρόσκοποι και πολύς κόσμος.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού  μνημόσυνου, ο καθηγητής Μουσικής Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, εκφώνησε μία εμπνευσμένη , στοχευμένη  και άκρως ενδιαφέρουσα  ομιλία, που  συγκίνησε και σίγουρα τόνωσε το πατριωτικό συναίσθημα.

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

 

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο.

Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατά σειρά κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Παίσιος , ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος,  ο Αρχηγός ΓΕΝ  Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, εκ μέρους της Περιφέρειας ΝΑ ο Περιφερειακός  σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ποθητός Μαγκούλιας, εκ μέρους του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης, , ο διοικητής του ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Β΄Ευάγγελος Καραθάνος, ο Πρόεδρος των  Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος

Δείτε το σχετικό video και φωτογραφίες

Ακολούθησε προσκλητήριο των 3 νεκρών Αξιωματικών ΠΝ

Συγκινητική ήταν η σκηνή με  μικρά παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές της Καλύμνου, που πλαισίωναν το μνημείο των πεσόντων Αξιωματικών κρατώντας φωτογραφίες των 3 Αξιωματικών του ΠΝ Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.

Μία εκδήλωση τιμής και μνήμης με την παρουσία πολύ κόσμου που έκλεισε με τη δημοτική Φιλαρμονική να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο και στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός