Λαοθάλασσα στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

1589

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα και κατέκλυσαν στην κυριολεξία την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διατρανώνοντας  την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου Μακεδονία ως συνθετικό της μελλοντικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο εκτείνονταν σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Περίπου στις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ξεπερνούσαν τους 500.000!

Είναι η μαζικότερη συγκέντρωση που έγινε σε όλη τη Χώρα από το 2010 και μετά και αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα για όλα τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση, που διαχειρίζονται αυτή την ώρα την υπόθεση της ονομασίας.

Οι ομιλίες διήρκεσαν περίπου 3 ώρες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν στις 5.00 το απόγευμα με ψήφισμα που παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση: