Ο Πρόεδρος παράκτιας αλιείας Καλύμνου Μανώλης Κουλλιάς στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στο “Ε”(video)

2388

Ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας– Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» Μανώλης Κουλιάς μίλησε τηλεφωνικά  σήμερα Κυριακή,21 Ιανουαρίου 2018  στην εκπομπή της  Ναταλίας Γερμανού «Επιτέλους Σαββατοκύριακο» που προβάλλεται στο κανάλι ΕΨΙΛΟΝ , για τις προκλήσεις των Τούρκων στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων .

Ο Μανώλης Κουλιάς αναφέρθηκε στη γνωστή  πάγια τακτική των γειτόνων, όλα αυτά τα χρόνια, να  είναι προκλητικοί και να δημιουργούν προβλήματα στους ψαράδες, παρενοχλώντας τους, την περίοδο  αλιείας  της τσιπούρας (Δεκέμβριος –Ιανουάριος).

Μία προκλητικότητα που φέτος, όπως είπε,  έχει περάσει τα επιτρεπτά όρια, που δείχνει ότι ψάχνουν για τους δικούς τους λόγους, να δημιουργήσουν κάποιο σκηνικό.

Ο Μανώλης Κουλιάς απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ψαράδες, έστειλε το μήνυμα να υπάρχει  ψυχραιμία και νηφαλιότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν θα διαχειριστούμε εμείς αυτή την κατάσταση, υπάρχει ικανότατο  Λιμενικό και Υπουργείο Εξωτερικών που είναι οι αρμόδιοι να τη διαχειριστούν.

Ο Μανώλης Κουλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ναταλίας Γερμανού ,αν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη του επίσκεψη στην Κάλυμνο κι αν τον ενημέρωσαν για την κατάσταση αυτή, είπε ότι βεβαίως και μεταφέραμε  στον Πρωθυπουργό με κάθε λεπτομέρεια για την κατάσταση που υπάρχει και η απάντηση του ήταν ότι δεν χαρίζουμε ούτε σπιθαμή από τα Ελληνικά δικαιώματα της Χώρας και μας πρότεινε και από τη δική μας πλευρά να υπάρχει ψυχραιμία και θα διαχειριστούν την κατάσταση τα αρμόδια Υπουργεία.

Δείτε το σχετικό video