Υπερήφανος δηλώνει ο νεαρός Χριστόδουλος Τρικοίλης που πριν 22 χρόνια ανέστησε το όνομα του Χριστόδουλου Καραθανάση του ενός εκ των 3 Αξιωματικών ΠΝ που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια.

4286

Υπερήφανος δηλώνει στο kalymnos-news.gr  ο νεαρός Χριστόδουλος Τρικοίλης, που πριν 22 χρόνια ανέστησε το όνομα του Χριστόδουλου Καραθανάση του ενός εκ των 3 Αξιωματικών ΠΝ που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια.

O 22χρονος σήμερα Χριστόδουλος, μαζί με άλλους δύο συνομήλικους, γεννημένοι το 1996 είχαν την τύχη να αναστήσουν τα ονόματα των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ που έχασαν τη ζωή του πριν 21 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καλύμνου σε συνεργασία με το Δήμο Καλυμνίων, προχωρώντας σε μία συμβολική κίνηση ζήτησαν από μητέρες που βρισκόντουσαν σε εγκυμοσύνη, εφόσον επιθυμούσαν να έδιναν στα παιδιά που περίμεναν, τα ονόματα των 3 Αξιωματικών ΠΝ που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση και 3 νεογέννητα βαφτίστηκαν παίρνοντας  τα ονόματα των 3 ηρώων  Αξιωματικών ,του Χριστόδουλου, του Παναγιώτη και του Έκτορα.

Σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στο μνημόσυνο για τους 3 Αξιωματικούς, συναντήσαμε το νεαρό  Χριστόδουλο, ενώ για τους άλλους δύο νεαρούς το Παναγιώτη και τον Έκτορα μας είπαν ότι βρίσκονται εκτός Καλύμνου λόγω σπουδών.

Ο Χριστόδουλος ένας πραγματικός λεβέντης,  μιλώντας στο kalymnos-news.gr μας δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που φέρει το όνομα ενός ήρωα και ευχαριστεί την μητέρα του και τον πατέρα του, που του έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός