Από τις εργασίες τοποθέτησης του μπρούτζινου αγάλματος του «Καλύμνιου σφουγγαρά» στην Καλυμνιακή αδελφότητα στο Ντάργουιν που δώρισε ο Γιάννης Χαλίκος.

6089

Οι φωτογραφίες είναι από τις εργασίες τοποθέτησης του μπρούτζινου αγάλματος του «Καλύμνιου σφουγγαρά» στην Καλυμνιακή αδελφότητα στο Ντάργουιν, που δώρισε ο Γιάννης Χαλίκος.

Να σημειώσουμε ότι το άγαλμα αυτό, είναι από τα δύο που φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης .Πρόκειται για δυο όμοια μπρούτζινα αγάλματα που παριστούν τον «Καλύμνιο σφουγγαρά», και παρήγγειλε ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Γιάννης Χαλίκος,προκειμένου να κοσμήσουν κατάλληλους χώρους στο Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Το ένα  θα τοποθετηθεί στην Καλυμνιακή αδελφότητα ,απ’οπου είναι και οι φωτογραφίες και το άλλο δώρισε στο Δήμο του Ντάργουιν, προκείμένου να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση

Τα αγάλματα είναι ύψους 2,50 μέτρων με διαφορετικές χρωματικές πατίνες αφού πρόκειται να φιλοξενηθούν στην ίδια πόλη. Με πρωτοβουλία λοιπόν του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκου, θα τιμηθεί με δυο μνημεία ο Καλύμνιος Σφουγγαράς, ο αγωνιστής του βυθού και των κυμάτων ο οποίος με το μοναδικής σκληρότητας θαλασσινό επάγγελμα του, κράτησε τη ζωή στο νησί μας και είναι πια σήμερα, γνωστό στα πέρατα της οικουμένης ως «Κάλυμνος το νησί των σφουγγαράδων» !!

Σύντομα οι Καλύμνιοι του Ντάργουιν, που όπως όλοι μας, κατάγονται από σφουγγαράδες παππούδες, θα βουρκώνουν βλέποντας το μπρούτζινο Σφουγγαρά και φέρνοντας στο μυαλό του τις κόπους και τους κινδύνους που ζούσαν καθημερινά οι πατεράδες μας.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός