Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κάλυμνο.(video)

3016

Εντυπωσίασαν τα  στρατιωτικά τμήματα  του 5/42 ΣΕ σήμερα, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην  Κάλυμνο ,στα πλαίσια Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το βροχόνερο που έπεφτε κατά διαστήματα, δεν εμπόδισε τα  στρατιωτικά τμήματα να εντυπωσιάσουν και να σκορπίσουν ρίγη συγκίνησης κατά τη διέλευση τους.

Οι φύλακες των νησιών μας μόνιμοι ,κληρωτοί και Εθνοφύλακες, παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια και με το κεφάλι ψηλά, αποσπώντας το θερμό και αυθόρμητο  χειροκρότημα του κόσμου ,καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης τους, από το χώρο παρέλασης.

Των Τμημάτων που παρέλασαν προηγείτο η  ιστορική πολεμική σημαία  του 5/42 ΣΕ.

Ακολουθούσαν μία διμοιρία κληρωτών οπλιτών, μία διμοιρία με οπλίτες και στελέχη με άψογη παραλλαγή και ειδική εκπαίδευση  και δύο  Διμοιρίες Εθνοφυλάκων.

Αξίζουν συγχαρητηρίων, τόσο τα στελέχη όσο και οι οπλίτες και εθνοφύλακες που εντυπωσίασαν με τη διέλευση τους, καθώς και  στο Διοικητή  του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη Αντώνη Μητάφη και στο διοικητή του ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Ταγματάρχη(ΠΖ) Αναστάσιο Εξάρχου για την άψογη οργάνωση και εκπαίδευση των τμημάτων που παρέλασαν.

Σε επόμενη δημοσίευση καρέ –καρέ η  σημερινή παρέλαση που παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα και που εμπόδισε κάποια τμήματα δημοτικών σχολείων να παρελάσουν, ήταν εντυπωσιακή.

Δείτε το video και φωτορεπορτάζ από τη διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός