Το πρόγραμμα εορτασμού της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στο νησί της Καλύμνου.

1270

Το πρόγραμμα εορτασμού της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στο νησί της Καλύμνου, 7 Μαρτίου 2018

Ώρα 08.00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας  Καλύμνου με  τη συμμετοχή  στρατιωτικού τιμητικού αγήματος  του 5/42 Συντάγματος  Ευζώνων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου.

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού. Θα χοροστατήσει ο  Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και  Αστυπάλαιας, κ.κ.  Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο του Νησιού. Τον  Πανηγυρικό της ημέρας  θα εκφωνήσει η  Παπουτσή Χριστίνα, Εκπαιδευτικός του 6ου Μανιάειου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου. Τιμές θα αποδώσει  απόσπασμα του 5/42 Σ.Ε και η  Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

Ώρα 11.00  Παράταξη Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο του   Λιμεναρχείου.  Η παράταξη θα γίνει με  τρόπο που να διευκολύνει την αποχώρηση των τμημάτων.  (Εκκίνηση από το Ξεν. Ολυμπίκ – Τερματισμός τμημάτων στο  Δημαρχείο).

Ώρα 11.10 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων  στην Κεντρική Πλατεία, παρουσία των Αρχών και του Λαού.

Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν άγημα του Στρατού  και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

Ώρα 11.20 Παρέλαση, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων ,των μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, των οδηγών και προσκόπων, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των μαθητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου.

Ώρα 18.00 Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου με τη συμμετοχή  του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου και  της  Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου.

Ώρα 19.30 Εορταστική εκδήλωση  από το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» , στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου , αφιερωμένη στην 70η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου , που περιλαμβάνει :

Ομιλία από τη φιλόλογο και επίτιμη πρόεδρο του Αναγνωστηρίου  κ. Ζαίρη Μαρία, με θέμα : «Ο ματωμένος δρόμος προς την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Νέα στοιχεία για το θάνατο του Μανώλη Καζώνη , το 1935».

Mουσικοχορευτικό πρόγραμμα από μικτή ομάδα μουσικών και χορευτών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Γεωργίου Καραφύλλη.

Έκθεση  φωτογραφίας για την περίοδο της Ιταλοκρατίας  από το Νεοκλασικό Μουσείο.

Τελετάρχης ορίζεται : ο κ. Διακομιχάλης Βασίλειος , δημοτικός υπάλληλος και

Βοηθός Τελετάρχη   : ο κ. Χαλιπήλιας Ιωάννης, επίσης  δημοτικός υπάλληλος

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός