Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω

1797
Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου- Λέρου και Αστυπαλαίας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τον εορτασμού του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, θα λάβει χώρα η εορτή του Εφόρου και Προστάτου της Νήσου μας Αγίου Σάββα λογω της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και βάσει του Τυπικού της Εκκλησίας μας .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών 
Σάββα του εν Καλύμνω Ασκήσαντος

Ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

Φέρεται σε γνώση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας ότι:

Λόγω της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Θεοτόκου, και βάσει του Τυπικού της Εκκλησίας μας, η εορτή του Εφόρου και Προστάτου της Νήσου Καλύμνου, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 26ην Μαρτίου.

Το Εσπέρας της Κυριακής 25 Μαρτίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, Θείο Κήρυγμα, και θα ακολουθήσει Αγρυπνία, κατά την Μοναστηριακή τάξη – Μικρό Απόδειπνο – Μεσονυκτικό – και Όρθρος έως την 1η πρωινή ώρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου και περί ώρα 07:30΄π.μ., Ακολουθία Ωρών – χύμα – και θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου – Θείο Κήρυγμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα λάβει χώρα η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου, εντός της Ιεράς Μονής, και πρό του Σεπτού Σκηνώματος του Οσίου θα τελεστεί ευχαριστήριος δέηση, κατά το έθος, υπέρ υγείας και θείου φωτισμού πάντων των όπου γής ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και εν θαλάσση πλεόντων.

Το εσπέρας της Δευτέρας 26/3 και περί ώρα 5:30΄μ.μ., θα ψαλλεί το Μέγα Απόδειπνο, πρό του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου και η Ιερά Αυτού Παράκληση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως