Αποστολή της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής στο διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής της Πράγας

863

Στην Πράγα έλαβε χώρα ένα από τα πλέον σημαντικά διεθνή πολιτιστικά φεστιβάλ χορού και μουσικής με 20 χρόνια ιστορίας και με περισσότερες από 30 εθνικές συμμετοχές. Έδωσαν το παρόν αποστολές από μακρινές χώρες, όπως το Βιετνάμ με περισσότερους από 40 χορευτές, η Μογγολία, το Μεξικό, χώρες από την Αφρική και πολλές ευρωπαϊκές.

Η Ένωση Καλυμνίων Αττικής είχε την τιμή αλλά και τη χαρά να εκπροσωπήσει όχι μόνο την Κάλυμνο και τη Δωδεκάνησο αλλά τη χώρα μας, ως ο μοναδικός σύλλογος από την Ελλάδα. Η Ένωσή μας με αποστολή 22 ατόμων, εκ των οποίων 18 χορευτές, παρουσίασε χορούς από τη Δωδεκάνησο και την υπόλοιπη Ελλάδα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, προσφέροντας προϊόντα της Καλύμνου, όπως σφουγγάρια και μέλι, ούζο από τη Σάμο και διαφημιστικά φυλλάδια του νησιού μας.

Οι αντιδράσεις των παρισταμένων ήταν ιδιαίτερα θερμές και συγκινητικές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ συναντηθήκαμε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με την Πρόεδρο της ελληνικής ομογένειας, κα Τασούλα Ζησάκη.

Ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία και συνεργασία των συλλόγων μας και συμφωνήθηκε η αδελφοποίηση των δύο σωματείων. Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά η ελληνική ομογένεια της Τσεχίας αδελφοποιείται με πολιτιστικό σύλλογο από την Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Τσέχους και Σλοβάκους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση και τη ζεστή αγκαλιά και φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Επίσης επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιώτες χορηγούς μας και ειδικότερα τους κ.κ. Γιάννη Χαλίκο, Μιχάλη Ψαρομπά (εταιρεία πετρελαιοειδών Αργώ), Σταμάτη Κουτούζη (σπογγέμπορας), Ιωάννη Γαβαλά και Νικόλα Ατσά (μελισσοπαραγωγοί), Καλλιόπη Τσαγκάρη (πρακτορείο τουρισμού alter Holiday) και τον Δήμο Καλυμνίων.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους χορευτές μας και τους χοροδιδάσκαλους κ.κ. Αντώνη και Μαρία Κοκκινίδη, οι οποίοι έβγαλαν εις πέρας ένα σύνθετο θέαμα, αντιπροσωπευτικό της πλούσιας πολιτισμικής παράδοσης του τόπου μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Γ. Καλικάτζαρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Στέφανος Γερασίμου