Τι λέει το Παίδων “Αγία Σοφία” για τον ιατρικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί η ανήλικη από τη Λέρο

1110

Το νοσοκομείο Παίδων”Η Αγία Σοφία” είχε επισκεφθεί πριν από ένα χρόνο η ανήλικη από τη Λέρο, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους ίδιους της τους γονείς.

Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση κακοποίησης το νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: “Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

“Η ανήλικη Μ.Δ προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου”.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός