Αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου 2018 η εκδίκαση μήνυσης των εκπροσώπων της «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» κατά Διακομιχάλη-Τάτση.

924

Αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου 2018, η εκδίκαση μήνυσης των εκπροσώπων της «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» κατά Διακομιχάλη-Τάτση.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί χθες Τρίτη 16 Μαΐου 2018 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω).

Η πλευρά του Δ.Διακομιχάλη ζήτησε δια του συνηγόρου της, την αναβολή της υπόθεσης λόγω εκτάκτου εισαγωγής του τέως Δημάρχου στο Νοσοκομείο .

Από την πλευρά των μηνυτών ζητήθηκε να εκδικαστεί το ταχύτερο για να μην υπάρξει περίπτωση παραγραφής. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα από πλευράς Δ.Διακομιχάλη και ανέβαλε την υπόθεση για τη δικάσιμο της 3ης Ιουλίου 2018 στη κυρία έδρα του Δικαστηρίου στη Ρόδο.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση αφορά σε μήνυση που υπέβαλαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εργολαβικής Εταιρείας  «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» των αδελφών Κρούσκου και στρεφόταν κατά τους τέως Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη, πολιτικού μηχανικού  και του πρώην δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Τάτση ,πολιτικού μηχανικού, αναφορικά με τα όσα κατήγγειλαν και αφορούσαν στην εκτέλεση και πληρωμές των χωματουργικών εργασιών  του ημιτελούς έργου Χ.Υ.Τ.Α Καλύμνου.

Η μήνυση αναφερόταν στα παρακάτω αδικήματα

1.Ψευδή καταμήνυση

  1. Συκοφαντική δυσφήμιση κατά των αδελφών Κρούσκου

3.Δυσφήμιση Ανώνυμης Εταιρείας

Η υπόθεση αρχικά εκδικάστηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, το οποίο έκανε δεκτές τις ενστάσεις και τους  ισχυρισμούς που πρόβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, αναφορικά  με το απαράδεκτο της μήνυσης, αλλά και της παραγραφής του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το δικαστήριο δεν χρειάστηκε να υπεισέλθει επί της ουσίας της υπόθεσης και η μήνυση  απορρίφθηκε.

Την απόφαση αυτή αμφισβήτησαν στη συνέχεια οι συνήγοροι των μηνυτών, προβάλλοντας ότι ο λόγος για το απαράδεκτο της μήνυσης (λόγω μη ύπαρξης  παραβόλων) δεν ισχύει αφού αυτά βρέθηκαν εκ των υστέρων και  υπέβαλαν σχετικό αίτημα στον  Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.

Ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017  άσκησε έφεση κατά της υπ.’αριθμ 813/27.10.2017 απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω.

Ο Εισαγγελέας Εφετών αιτείται παραδοχή της έφεσης του ,την ακύρωση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω ,την εκδίκαση της υπόθεσης κατ’ ουσία ,θεωρώντας ότι δεν έγινε ορθά η εκτίμηση από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο των πραγματικών περιστατικών ,ούτε ορθή εφαρμογή δικονομικών και ουσιαστικών ποινικών διατάξεων.

Ως αρχική ημερομηνία ορίστηκε η 16 Μαΐου 2018,οπότε και αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου 2018.