Ένα σύγχρονο Ιατρείο στην ακριτική Ψέριμο χωρίς γιατρό!(video)

1438

Η Ψέριμος ένα νησί των 80 και πλέον μόνιμων κατοίκων, που κατά τη θερινή περίοδο με τους παραθεριστές και τους διερχομένους ξεπερνούν τα 600 άτομα ημερησίως, δεν διαθέτει Ιατρό, αν και υπάρχει  ένα σύγχρονο Ιατρείο που στεγάζεται σε νεοκατασκευασμένο κτίριο.

Δεν πρέπει βέβαια να περάσει απαρατήρητο, ότι το νησί της Ψερίμου, έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος , ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και σε όλους έχει τεθεί από τους κατοίκους το θέμα της έλλειψης ιατρού.

 Δυστυχώς το θέμα τοποθέτησης γιατρού δεν βρήκε λύση μέχρι σήμερα, αφού «κολλάει» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε ασάφειες στο καθεστώς υπαγωγής του Ιατρείου.

Δικαιολογίες όμως, που δεν μπορούν να πείσουν, όταν η μη στελέχωση του Ιατρείου άπτεται θεμάτων Υγείας.

Το περιστατικό που συνέβη  πριν λίγες ημέρες, με τον τραυματισμό κατοίκου του νησιού, η μη δυνατότητα παροχής των πρώτων βοηθειών  και η αναμονή περισσότερο από μιάμιση ώρα για να έλθει γιατρός από την Κάλυμνο, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, από την έλλειψη γιατρού στο νησί.

Δείτε το ρεπορτάζ για το θέμα έλλειψης γιατρού στη Ψέριμο, που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr.

17-6-2018 Ένα σύγχρονο Ιατρείο στην ακριτική Ψέριμο χωρίς γιατρό!

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός