Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο όπου θα στεγαστεί η ΑΕΝ Καλύμνου– Αισιόδοξος δηλώνει ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ότι όλα βαίνουν καλώς για τη λειτουργία της Σχολής(video)

1540

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο επί των έργων Γιώργο Ψαρά, επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, το κτίριο του 1ου ΔΣ (πρώην Παρθεναγωγείο) όπου πρόκειται να στεγαστεί η νεοσυσταθείσα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να δουν την πορεία των εργασιών ανακαίνισης και βαφής που εκτελούνται.

Οι εν λόγω εργασίες ολοκληρώνονται μέχρι τέλος της εβδομάδος και όπως είπε ο Δήμαρχος αμέσως μετά θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του εξοπλισμού. Επίσης ο Δήμαρχος  δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σπουδαστών για να φοιτήσουν στην ΑΕΝ Καλύμνου και όλα βαίνουν κανονικά ώστε τα εγκαίνια της ΑΕΝ να πραγματοποιηθούν 15-20 Οκτωβρίου 2018.

Αναφορικά για το εκπαιδευτικό προσωπικό ανέφερε ότι η ΑΕΝ θα ξεκινήσει με αναπληρωτές καθηγητές ,ενώ παράλληλα θα γίνει και η προκήρυξη για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού.

Επίσης ανέφερε ότι αναμένεται εντός των ημερών να ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή ,για τη δυνατότητα μετακίνησης εκπαιδευτικού προσωπικού από το Υπουργείο Παιδείας σε ΑΕΝ

Για την Ακαδημία μίλησε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ψαράς.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

20-9-2018 Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης –βαφής του κτιρίου όπου θα στεγαστεί η ΑΕΝ