Ο Γιάννη Κάννης με τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τρυντώ.

1282

Το δίλλημα του Ομογενή Καλυμνιακής καταγωγής πολιτικού

 

Στον Καναδά βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ομογενής Καλυμνιακής καταγωγής πολιτικός Γιάννη Κάννης, όπου είχε συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό της Χώρας και πρόεδρο του Φιλελεύθερου Κόμματος Τζάστιν Τρυντώ.

Ο Γιάννης Κάννης ο οποίος ανήκει στο Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά, διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τον σημερινό Καναδό Πρωθυπουργό και τον γνωρίζει από τη νεαρή ηλικία όταν ο πατέρας του Πιερ Ελλιό Τρυντώ ήταν Πρωθυπουργός της Χώρας.

Επίσης ο Γιάννης Κάννης  συναντήθηκε με μεγαλοστελέχη του Φιλελεύθερου Κόμματος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr εξετάζει με ενδιαφέρον πρόταση που του έχει γίνει από το κόμμα.

Στο Γιάννη Κάννη έχει προταθεί να διεκδικήσει ως υποψήφιος του κόμματος την βουλευτική έδρα που έχει εκκενωθεί λόγω θανάτου του εν ενεργεία βουλευτή στην περιοχή του Scarborough Centre και να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές που προγραμματίζονται για του 2019.

Βέβαια το ενδιαφέρον και το βλέμμα του Γιάννη Κάνη είναι στραμμένο κάπου αλλού. Σε επικοινωνία που είχαμε  μαζί του μας είπε ότι, τον ενδιαφέρει η θέση του Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, όταν λήξει η θητεία του σημερινού Πρέσβη. Όπως  μας εκμυστηρεύθηκε βρίσκεται σε δίλλημα και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Κάννης διετέλεσε βουλευτής επί 18 συνεχόμενα χρόνια  πρωτοεξελέγη βουλευτής στο  Scarborough Centre του Καναδά το 1993 σε ηλικία 42 ετών και έκτοτε επανεξελέγη ‘άλλες 5 φορές. Στις εκλογές του 2011 έχασε την βουλευτική έδρα για 1500 ψήφους ενώ, το 2015 που κέρδισε το Φιλελεύθερο  Κόμμα με τον Τζάστιν Τρυντώ, δεν ήταν υποψήφιος.

Από το 1999 έως το 2001, ο Γιάννης Κάνης υπηρέτησε ως Υφυπουργός Βιομηχανίας και καθοδήγησε με επιτυχία τέσσερις νομοθετικές πράξεις μέσω της Βουλής των Κοινοτήτων και στα στάδια των επιτροπών. συγκεκριμένα, τον νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τον νόμο περί διαστημικού οργανισμού, τον καναδικό νόμο περί τουριστικής επιτροπής και τον νόμο για τις ευρεσιτεχνίες.

Συμμετείχε σε σημαντικές επιτροπές και συγκεκριμένα ως  Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Βετεράνων, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, Εμπορικών Διαφορών και Επενδύσεων (SINT) της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνές Εμπόριο (FAAE) και ως Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μεταφορών

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός