Συνάντηση Η.Καματερού με Υπουργό Φ. Κουβέλη: Επιβεβαίωση για την άμεση λειτουργία της  Σχολής ΑΕΝ στην Κάλυμνο που θα εγκαινιαστεί σύντομα.

597

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός συναντήθηκε την Τετάρτη με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη στα πλαίσια των καθηκόντων του σαν συντονιστής της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ για την Ναυτιλία και την Νησιωτική Πολιτική.

Συζήτησαν τα ζητήματα ναυτιλίας όπως π.χ. Ακτοπλοϊκό, Ναυτική Εκπαίδευση κ.α.

Το ενδιαφέρον για την Κάλυμνο εστιάζεται στην επιβεβαίωση του  Υπουργού για την άμεση λειτουργία της  Σχολής ΑΕΝ στην Κάλυμνο την οποία θα εγκαινιάσει σύντομα.

Ιδιαίτερη όμως συζήτηση έγινε για την υλοποίηση της νησιωτικής πολιτικής και τα μέτρα που πρέπει να προχωρήσουν στην μεταμνημονιακή εποχή όπως η ολοκλήρωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, φορολογικά μέτρα κ.α. και η θεσμοθέτηση εργαλείων για την εφαρμογή της όπως η κατηγοριοποίηση των νησιών και ο προέλεγχος των Ν/Σ που κατατίθενται στην Βουλή για την εφαρμογή της νησιωτικότητας.

Είμαστε τυχεροί, δήλωσε ο βουλευτής που έχουμε Υπουργό τον κ. Φ. Κουβέλη που είναι βαθύς γνώστης της νησιωτικότητας και υποστηρικτής της. Εξάλλου είχε πρωτοστατήσει στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας.

Τις επόμενες μέρες ο Ηλίας Καματερός έχει κανονίσει να συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ν. Σαντορινιό για τα ίδια θέματα, μέσα από τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο του αναπληρωτή Υπουργού
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός