Φώφη Γεννηματά: Εκτός κομματικής γραμμής ο Δημήτρης Κρεμαστινός! Aντιδράσεις και από τοπικά στελέχη.

707

(Αναδημοσίευση από www.dimokratiki.gr)

Αναταράξεις στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και σε τοπικό επίπεδο έχει προκαλέσει η πρόταση του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνεδρίαση με στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, που προκάλεσε συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστινός, στο ξενοδοχείο Rodos Palace το πρωί του Σαββάτου, ο ίδιος απεκάλυψε, εκφράζοντας μάλιστα την δυσαρέσκειά του, ότι δέχτηκε μετά την συνέντευξή του τηλεφώνημα από την πρόεδρο κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία τον «επέπληξε», λέγοντάς του ότι οι δηλώσεις και οι θέσεις που εκφράζει, είναι «εκτός κομματικής γραμμής».
Την ίδια άποψη μάλιστα εξέφρασε και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας στην επίμαχη συνεδρίαση.
Πιο συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου ο κ. Κρεμαστινός, κάλεσε σε συνάντηση μέλη της νομαρχιακής στο ως άνω ξενοδοχείο και στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν οι κ.κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, Δ. Παμπάκας, Στ. Φλαμπουριάρης, Τ. Ηρακλείδης, Ειρ. Αναγνωστάκη, Κατ. Διακογεωργίου, Ν. Τρίπης, Σαρ. Μπακρυσιώρης και ο πρώην υπουργός κ. Κ. Σφυρίου.
Ο κ. Κρεμαστινός εξέφρασε αρχικώς την δυσαρέσκειά του για την παρέμβαση της προέδρου το κόμματος με αφορμή την πρότασή του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ανάλογη «παρατήρηση» από τον κ. Παπανικόλα ο οποίος τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να «ανοίγουν πόρτες στον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «δεν έχει τίποτε το αριστερό και τίποτε το προοδευτικό ως κυβέρνηση και ως κόμμα» και προσθέτοντας ότι κανένα στέλεχος δεν επιτρέπεται να «τείνει χείρα φιλίας στο συγκεκριμένο κόμμα».
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κρεμαστινός, προέκρινε σε συνέντευξή του την ανάγκη οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, επισημαίνοντας πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μεγαλύτερο και κυβερνών κόμμα πραγματικά θέλει τη συνεργασία των δύο κομμάτων θα πρέπει ορισμένοι υπουργοί και στελέχη του να πάψουν να στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι φυσικό η δράση να προκαλεί αντίδραση και να απομακρύνει την κάθε σκέψη για συνεργασία των δύο αυτών πολιτικών χώρων».
Εκτίμησε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ακολουθώντας το δρόμο της 3ης Σεπτέμβρη, μπορεί να αποτελέσει τον κορμό μιας νέας προοδευτικής παράταξης.
«Δημοσκοπικά και αθροιστικά αυτοί οι χώροι βρίσκονται στο 30% όσο περίπου και η ΝΔ. Κατά συνέπεια οι ηγεσίες των δύο χώρων με πρωτοβουλία του μεγαλύτερου κόμματος θα έπρεπε να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνομιλίες αντί να επιδιώκουν συνεργασίες με αλλότριους χώρους, ιδεολογικά μακριά από αυτούς», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας.
Ακολούθησε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στους δημοσιογράφους Δ. Κουκλουμπέρη και Β. Καρεγεώργο, στην οποία, αποσαφήνισε και τις θέσεις του περί πολιτικών συνεργασιών, εκφράζοντας ουσιαστικά την ίδια θέση.
Όπως ο πρωθυπουργός κάλεσε την κ. Γεννηματά για το Σύνταγμα, να την καλέσει σε έναν διάλογο καθαρά ιδεολογικό. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει συνέχεια, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός:
«Αυτή την στιγμή δημοσκοπικά (όσο μπορεί κανείς να στηρίζεται σε δημοσκοπήσεις) ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται περί το 20% πάνω κάτω, το ΠΑΣΟΚ περί το 10% πάνω κάτω. Το άθροισμα είναι ίσο με της ΝΔ», είπε ο κ. Κρεμαστινός, κατά συνέπεια υπάρχει «ένας προβληματισμός για αυτά τα κόμματα».
Όπως διευκρίνισε, «εγώ δεν λέω ότι το Κίνημα Αλλαγής «να πάει να προσκυνήσει», αντίθετα το ισχυρότερο κόμμα, όπως ο πρωθυπουργός κάλεσε την κ. Γεννηματά για το Σύνταγμα, να την καλέσει σε έναν διάλογο καθαρά ιδεολογικό. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει συνέχεια».
«Εάν οι ψηφοφόροι μοιράζονται… θα αναγκαστούν να παραδεχθούν ότι θα είναι μονίμως στην αντιπολίτευση, εάν διασπώνται πολλαπλά», υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε συνέντευξή της στο «Βήμα» της Κυριακής, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε τα εξής:
«Το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί προοδευτική διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρήθηκε και κρίθηκε , συνέπραξε με το μόρφωμα της ακροδεξιάς και υλοποιεί τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές των ακραίων συντηρητικών κύκλων. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες είναι αυτοί που θα μιλήσουν στην κάλπη και θα καθορίσουν πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Εμείς είμαστε κίνημα δημιουργίας και όχι διαμαρτυρίας, κίνημα εθνικής ευθύνης».
Κληθείσα να διευκρινίσει αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για αντιδεξιά μέτωπα, τόνισε τα εξής:
«Τα μέτωπα προωθούν και συντηρούν διχαστικές λογικές. Αλλά το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για “αντιδεξιό μέτωπο” είναι ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Με τον τελευταίο ανασχηματισμό και τις επιλογές του επαναβεβαίωσε τη στρατηγική του συμπόρευση με την ακροδεξιά, που ενισχύθηκε στο νέο προεκλογικό κυβερνητικό σχήμα. Η συμμετοχή κάποιων γυρολόγων από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς δεν αλλάζει την γενική εικόνα».
«Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί» απεφάνθη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Με φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ “γιόρτασε” εξάλλου η Φ. Γεννηματά τα 44α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. συμπύκνωσε τον πρώτο πολιτικό στόχο του φορέα της στη φράση: “Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Κι αυτό σημαίνει να πάνε εκεί από όπου ήρθαν”.
Η Φ. Γεννηματά ανέφερε ότι “ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα”, ότι “με τον Καμμένο έκαψε το αριστερό του πρόσωπο” και πως “ό,τι και να κάνει, κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχει ούτε θα αποκτήσει με τους γυρολόγους και τα αζήτητα”. Μίλησε για καθημερινή μάχη “κόντρα στους παραχαράκτες της Ιστορίας”.
“Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία” είπε.
«Το “να πάνε από εκεί που ήλθαν” της Φώφης Γεννηματά, αφορούσε συγκεκριμένα το να πάνε στο 3%», δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ εμπέδωσε τον λαϊκισμό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, επένδυσε στο θυμικό και στα συναισθήματα των Ελλήνων και στην ανάγκη για ελπίδα και προοπτική και αυτήν την εκμεταλλεύτηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εφαρμόζοντας τη χειρότερη δυνατή πολιτική.
Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει ξανά στο 3%. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα κομμουνιστογενές κόμμα, το οποίο στον βωμό της εξουσίας έχει θυσιάσει όλες τις ιδεολογικές του αρχές, έχει εμπλουτίσει την κυβέρνηση με στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς καμία ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό και με μοναδικό συνδετικό κρίκο το πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία» διευκρίνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού στην ανάγκη οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να προχωρήσουν σε ειλικρινή διάλογο, σημείωσε: «Στο Κίνημα Αλλαγής δεν δαιμονοποιούμε τη διαφορετική άποψη. Το μόνο που δεν είναι υπό αμφισβήτηση είναι η αυτόνομη πορεία μας και η αυτοδύναμη στρατηγική μας. Αυτό δεν τίθεται σε αμφισβήτηση από κανέναν μας. Θα πάμε απόλυτα ενωμένοι και προετοιμασμένοι για όλες τις εκλογικές διαδικασίες, είτε αυτές λέγονται εθνικές εκλογές, είτε ευρωεκλογές, είτε δημοτικές εκλογές».

«ΚΟΝΤΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ 
ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
Ο κ. Κρεμαστινός «προκάλεσε» αντιδράσεις στην ίδια σύσκεψη, εκφράζοντας την επιθυμία του να αποσταλεί επιστολή από το κομματικό όργανο στην ηγεσία του κόμματος με το οποίο θα διαψεύδεται ο ισχυρισμός ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την στήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Νικητιάδη από τη Νομαρχιακή.
Τα μέλη αρνήθηκαν να το πράξουν για να αντιτάξει ο κ. Κρεμαστινός ότι η πρόταση για την συμμετοχή του κ. Νικητιάδη στο ψηφοδέλτιο δεν τέθηκε υπό ψήφιση.
Όπως έγινε γνωστό ανάλογη θέση εξέφρασε και ο κ. Κ. Σφυρίου.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ 
ΓΛΥΝΟΥ
Στο μεταξύ δεύτερες σκέψεις υφίστανται στο ΚΙΝΑΛ σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν συγκεκριμένα ότι θα τεθεί επί τάπητος προεκλογικά το θέμα της «κόντρας» εργολαβικής εταιρείας συμφερόντων του αδελφού του με την σημερινή περιφερειακή αρχή, όπως άλλωστε προκύπτει και από σχετικό σχόλιο στην εφημερίδα «Παραπολι

 Πηγή:www.dimokratiki.grΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός