«Ανακάτεμα αντιδημάρχων» από το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή- Δεν έπεισαν οι απαντήσεις του για τους πραγματικούς λόγους αυτών των αλλαγών 7 μήνες πριν τις εκλογές. (video)

765

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018,στις 1.30 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, με μοναδικό θέμα τις αλλαγές στους Αντιδημάρχους ,με την επιστροφή του Κώστα Ζαϊρη ,την παραίτηση του Σάκη Τηλιακού και την αλλαγή αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους Μικέ Ρήγα και Γιώργο Ψαρά.

Συγκεκριμένα έκανε δεκτή την παραίτηση του Σακελλάρη Τηλιακού από την θέση του αντιδημάρχου και τον ορίζει ως εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, μεταβιβάζοντας σε αυτόν αρμοδιότητες οικονομικών θεμάτων

Το Μικέ Ρήγα τον όρισε αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες σε Διοικητικά θέματα και σε θέματα Ανάπτυξης Εμπορίου

Το Γιώργο Ψαρά τον όρισε αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες σε θέματα καθημερινότητας, καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Τον Κώστα Ζαϊρη τον όρισε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών’

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε τη συνέντευξη του αναφερόμενος στις αλλαγές  λέγοντας ότι το  θέμα της  συνέντευξης είναι πολύ σημαντικό, αφορά ένα μίνι ανασχηματισμό, από πλευράς θεμάτων αρμοδιοτήτων αντιδημαρχιών και όχι  μόνόπως  του Δήμου μας.

Όπως τόνισε ο  σκοπός αυτός ήταν ένας και μοναδικός να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει και να γίνει πιο ευέλικτος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάθε αντιδήμαρχο ξεχωριστά και κλείνοντας  ευχαρίστησε και τους τέσσερις συνεργάτες για την μέχρι τώρα προσφορά τους και δέχθηκε  ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Δείτε τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

25-10-2018 Ανακάτεμα αντιδημάρχων από το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ 7 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 

Ο λόγος για να γίνει πιο ευέλικτος ο δήμος,  που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής στην αρχική του τοποθέτηση προκειμένου να δικαιολογήσει αυτό το ανακάτεμα, 7 μόνο μήνες πριν τις εκλογές,  είναι βέβαιο ότι δεν έπεισε, με αποτέλεσμα οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων να εστιαστούν προς την κατεύθυνση αυτή, ζητώντας περισσότερες διευκρινήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μπέττυς Μαίλλη, αν αυτές οι αλλαγές και η επιστροφή του Κώστα Ζαίρη σε ένα πόστο από το  οποίο είχε απομακρυνθεί έχει σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων λόγω και των επερχόμενων εκλογών , ο Δήμαρχος δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο.

Προέβαλε το επιχείρημα ότι ο Κώστας Ζαίρης μπορεί να αντικαταστάθηκε  ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ,αλλά ποτέ δεν έφυγε από την Παράταξη .

Επίσης ανέφερε ότι λόγω του μεγάλου ύψους του Τεχνικού Προγράμματος  που ψηφίστηκε, ο Κώστας Ζαίρης με τις γνώσεις που έχει της νομοθεσίας και των εμπειριών θα ολοκληρώσει τα έργα, λέγοντας χαρακτηριστικά : Ο Κώστας Ζαίρης κατέχει τα θέματα, έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και την επιστημονική σφραγίδα.

Στην επισήμανση του Διευθυντή της εφημερίδας μας Γιώργου Δρόσου, ότι στην αρχική τοποθέτηση δεν ανέφερε τον πραγματικό λόγο που τον οδήγησε σε αυτό το ανακάτεμα που είναι η μετακίνηση του Σάκη Τηλιακού στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ,ο Δήμαρχος  αρνήθηκε ότι συμβαίνει αυτό και δεν έχει καμία σχέση . Όπως είπε, ο Σάκης Τηλιακός υπέβαλε αίτηση στην δημόσια πρόσκληση ,αλλά δεν είναι γνωστό αν επιλεγεί και ότι πρόκειται να του αναθέσει ως εντεταλμένου Δημοτικού συμβούλου και άλλες αρμοδιότητες.

Δείτε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις του Δημάρχου στο video που ακολουθεί

25-10-2018 Ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Δήμαρχο Ι.Γαλουζή για τον ανασχηματισμό στους Αντιδημάρχους