Επίσκεψη και ξενάγηση στο «παραδοσιακό Καλύμνικο σπίτι»(video)

1022

Στο «παραδοσιακό Καλύμνικο σπίτι» βρέθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ο φακός του kalymnos-news.gr και μίλησε με την ιδιοκτήτρια του, ενώ κατέγραψε και στιγμιότυπα από την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου.

Το Καλύμνικο Σπίτι  είναι ένα ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο της Φανερωμένης Σκυλλά – Χαλκιδιού το οποίο στοχεύει στην διατήρηση και την προβολή του Καλύμνικου τρόπου ζωής του περασμένου αιώνα. Βρίσκεται στη στροφή προς τον άγιο Σάββα και περιλαμβάνει αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού και οικοσκευής παλαιών νοικοκυριών.

Το μουσείο είναι ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό Καλύμνικο σπίτι στο οποίο θα βρείτε συγκεντρωμένα αντικείμενα από όλο το νησί που εκτίθενται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναβιώνει η ιστορία ενός παραδοσιακού αστικού σπιτιού του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Εδώ θα ταξιδέψετε στις κύριες καθημερινές δραστηριότητες, στα κοινωνικά γεγονότα και φυσικά στη θρυλική ζωή του Καλύμνιου σφουγγαρά!

Στο πανέμορφο αυτό σπίτι θα δείτε, μεταξύ άλλων, παραδοσιακές φορεσιές,  καθημερινά χρηστικά αντικείμενα καθώς και αναπαραστάσεις οικιακών δραστηριοτήτων και εργασιών

Η περίπτωση τους θα πρέπει να είναι η μοναδική στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όταν μάλιστα οι βαθμολογίες που πήραν είναι υψηλότατες

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

23-11-2018 Το «Καλύμνικο σπίτι»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός