Από την εκδήλωση προ τιμή του Γεωργίου Χατζηθεοδώρου,στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.(video)

341

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών φιλοξένησε τον Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης σε μια διάλεξη με τίτλο:«Μουσική Τυπογραφία: Ιστορικές, Μουσικολογικές & Υφολογικές Προσεγγίσεις», τιμώντας το δίτομο έργο του κ. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου, Βιβλιογραφία της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής (1820-1999)».

Την διάλεξη προλόγισε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Γενικός Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου αναφέρθηκε στο έργο του Γεωργίου Χατζηθεοδώρου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Γεώργιο Χατζηθεοδώρου τόσο σε συγγραφικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Μετά το τέλος της διάλεξης ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Γενικός Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Της ΙΑΑ Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος μαζί με τον ελλογιμώτατο καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκη επέδωσαν τιμητική πλακέτα και τιμητικό δίπλωμα στον κ. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου

Δείτε  video από την επίδοση της τιμητικής πλακέτας και του τιμητικού διπλώματος

Κείμενο από Romfea.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός