Από τις ομιλίες Διοικητή ΑΕΝ, Δημάρχου και Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΑΕΝ Καλύμνου. (video)

1515

Συνέχεια εγκαινίων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, το κόψιμο της κορδέλας ,την ξενάγηση στους χώρους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  προσήλθε  στον αύλειο χώρο ,στην πίσω πλευρά της σχολής, όπου είχε κατάλληλα διαμορφωθεί και ήταν κατάμεστος από κόσμο.

Ο Διοικητής της Σχολής Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ανέγνωσε την πρώτη ημερήσια διαταγής της ΑΕΝ.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πριν απευθύνει τον χαιρετισμό,  του απονεμήθηκε από το Διοικητή της ΑΕΝ Πλωτάρχη ΛΣ Θεόφιλο Τσαγκάρη και το διευθυντή Σπουδών Πλοίαρχο ΕΝ Κυριάκο Θεοδωράκη η πρώτη αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα την ΑΕΝ Καλύμνου .

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του  για την ΑΕΝ Καλύμνου ανέφερε μεταξύ άλλων ανέφερε:

Η Κάλυμνος έχει παράδοση σε ανθρώπους που άφησαν τη ζωή τους στη θάλασσα και ήταν αυτονόητο αίτημα η ίδρυση της Ακαδημίας εδώ, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την Ακαδημία, την ίδρυση της οποίας είχε εξαγγείλει πριν από 11 μήνες, ανήμερα των Θεοφανείων, όταν επισκέφθηκε το νησί. «Η Ακαδημία αποτελεί στολίδι για το νησί και πόλος έλξης».

Στην Ακαδημία αναμένεται οι φοιτητές να φτάσουν τους 80, μετά και τις μεταγραφές. Βλέπω μπροστά μου τους πρώτους σπουδαστές και τις πρώτες σπουδάστριες. Τους εύχομαι να έχουν καλές θάλασσες»,

«Αν κάτι για μένα έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία δεν είναι τόσο ότι υλοποιούμε ένα χρόνια αίτημα, αλλά ότι το υλοποιήσαμε σε χρόνο ρεκόρ, σε 11 μήνες»

Στη Δωδεκάνησο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, όχι στην Αθήνα»

Δείτε αποσπάσματα των ομιλιών στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr  καθώς ακι φωτογραφικό υλικό

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός