Ο Μιχάλης Μπούκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Δημάρχου Καλυμνίων.(video)

1243

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 , στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καλύμνου, ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος  Μιχάλης Μπούκης.

Ο Μιχάλης Μπούκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Δημάρχου και ότι θα ηγηθεί Δημοτικής Παράταξης που θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Σε μία σχετικά σύντομη τοποθέτηση του, ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του αυτή . Μετά το τέλος της τοποθέτησης του απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Παραθέτουμε παρακάτω τα όσα είπε για την υποψηφιότητα του καθώς και video με την τοποθέτηση του.

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με αίσθημα βαθιάς ευθύνης και μετά από πολύ σκέψη και ανάλυση της πολιτικής κατάστασης στο νησί μας,  αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση μου αυτή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο μιας θεμιτής προσωπικής φιλοδοξίας για προσφορά στον τόπο μου, αλλά κυρίως της συνειδητοποίησης ότι ενώ περιμένουμε με προσδοκία τη γέννηση νέων ιδεών, πρακτικών και προτάσεων και την είσοδο στην τοπική πολιτική σκηνή νέων προσώπων με νέες ιδέες και διάθεση προσφοράς , που θα υπηρετήσουν τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος μας, διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν γίνεται.

Είναι συνεπώς προφανές ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες από πρόσωπα που έχουν  κάποια πολιτική ιστορία προσφοράς στα κοινά και την απαραίτητη εμπειρία, τα οποία θα ενθαρρύνουν την είσοδο νέων προσώπων στην πολιτική και θα τους βοηθήσουν  να καθορίσουν το μέλλον με νέες ιδέες και μέσα από την υπέρβαση των προηγούμενων πρακτικών ,χωρίς δογματικό αποκλεισμό προσώπων. Αυτή η αναγκαιότητα δυστυχώς  φαίνεται ότι δεν έχει συνειδητοποιηθεί από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό στον βαθμό που πρέπει. Αυτή την αναγκαιότητα φιλοδοξώ να υπηρετήσω.

Συγχρόνως με την παραπάνω αναγκαιότητα είναι επίσης φανερό ότι σε αντίθεση με  τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής , που απαιτούν συνεργασία και συμπληρωματικότητα, συνεχίζεται εντεινόμενος ο εγκλωβισμός των τοπικών πολιτικών δυνάμεων και προσώπων σε αντιλήψεις συνεχούς αλληλοαμφισβήτησης και καχυποψίας με διατήρηση της παραταξιακής αντίληψης και πρακτικής. Με την καθιέρωση της απλής αναλογικής παύει ο θεσμός του δημάρχου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα με την σιγουριά της απόλυτης πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχουν πλέον πλειοψηφίες αλλά συνεργασίες. Η τοπική αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μία περίοδο συναινέσεων και συνεννοήσεων. Χρειάζεται θέληση και θάρρος για να εγκαταλείψουμε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να προχωρήσουμε σε συναινέσεις και συνεργασίες. Αυτή την αναγκαιότητα συνεργασίας, αλληλοαποδοχής, αλληλοσεβασμού και θεσμικά οργανωμένης συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων θέλω επίσης να υπηρετήσω.

Τέλος είναι κοινή διαπίστωση ότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Κάλυμνος έχει μείνει πίσω σε έργα υποδομής, ενώ σοβαρά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τόσο στην καθημερινότητα όσο και στη σχέση τους με τη διοίκηση . Έχω θητεύσει επί 17 χρόνια και στους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και έχω αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τις θέσεις που υπηρέτησα . Ως πρόεδρος επί 8 χρόνια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου ( με σημαντικό κατά κοινή αποδοχή έργο) αλλά και αντιδήμαρχος οικονομικών της δημαρχίας Γιώργου Ρούσσου, για την οποία είμαι υπερήφανος και συγχρόνως διδαγμένος από τα λάθη και τις παραλήψεις της. Επιπλέον έχω εμπειρία  από την εργασία μου για 30 και πλέον χρόνια ως στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας. Συνεπώς πιστεύω ότι έχω τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητα τόσο σε θέματα διοίκησης όσο και χρηματοδοτήσεων από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, που είναι τόσο απαραίτητα και συγχρόνως τόσο διαθέσιμα , αλλά δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί από τις δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια.

Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα να ζητήσω τη ψήφο σας για να είμαι ο επόμενος δήμαρχος όλων των Καλυμνίων. Βέβαια δεν θα μπορούσα να τολμήσω το εγχείρημα αυτό εάν δεν είχα την αποδοχή, την ενθάρρυνση και τη συμπαράσταση ενός σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας, που αποτελούν την υπό ίδρυση δημοτική παράταξη (η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σύντομα)  και θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Σε νέα ενημέρωση, θα αναρτήσουμε ρεπορτάζ από τις απαντήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

 

 

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός