Το Πυροβολικό στην Κάλυμνο γιόρτασε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα.(video)

927

Παρουσία πλήθους κόσμου και των Τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο .

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παισίου .

Ακολούθησε δοξολογία και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ιστορικό της  Προστάτιδος του Πυροβολικού  από τον Λοχαγό Πυροβολικού και Διοικητή του 112 ΛΜΕΘ Κατσαμάγκα Μερκούριο.

Οικοδεσπότης των εκδηλώσεων ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Δαλάκης και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου,του 5/42 ΣΕ

Από τις τοπικές πολιτικές Αρχές παρόντες ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ,, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης ,ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, η Δημοτική Σύμβουλος Σεμίραμις Ψαρομπά .

Επίσης ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστνόμος Β’ Ευάγγελος Καραθάνος ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και εκπρόσωπος από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρά δεξίωση στο χώρο ΚΨΜ  του Στρατοπέδου όπου προσφέρθηκαν  στους επισκέπτες εδέσματα αλλά και  οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός