Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκου στο kalymnos-news.gr (video)

711

Το kalymnos-news.gr συνάντησε σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στο Επαρχιακό μέγαρο Καλύμνου, τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος παραχώρησε μία άκρως  ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στους δημοσιογράφους Μπέττυ Μαίλλη και Μάμα Χαραμαντά.

 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νέα Περιφερειακή Αρχή, αφού όπως επισήμανε τα δύο πρώτα χρόνια δεν επέτρεπαν να δημοπρατήσουν έργα ,με ότι σημαίνει αυτό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια αυτά τα 4 χρόνια και βρίσκονται σε εξέλιξη, λέγοντας χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει αδειοδοτημένο έργο στο Νότιο Αιγαίο  που να μην έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα και να μην έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Δεν είναι τυχαίο όπως είπε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέχει τη 2η θέση στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα έργα στην Κάλυμνο, αναφέρθηκε στα δύο σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, Καρπάθειο και Βρεφονηπιακός σταθμός.Στις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις. Επίσης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της προμήθειας αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Καλύμνου, αλλά και την ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου και τον εξοπλισμό της στέγης ΑμεΑ στο Άργος.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος  απάντησε σε ερώτημα για την πρόσφατη δημοσκόπηση που τον φέρνει πρώτο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση για τη συμμετοχή του Μανώλη Μουσελλή στην Παράταξη του, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για το πρόσωπο του.

Κλείνοντας  είπε ότι η άσφαλτος και τα μπετά είναι τα εύκολα . Εάν η πολιτική επικεντρωθεί εκεί, έχεις αποτύχει. Σε όλες τις ενέργειες στο κέντρο πρέπει να είναι ο άνθρωπος.

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στη συνέντευξη του ο Γιώργος Χατζημάρκος, στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν   η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

20-12-2018 Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Περιφερειάρχη ΝΑ Γ.Χατζημάρκου στο kalymnos-news.gr