Ο Γιατρός Γιάννης Κουλλιάς θυμάται με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο.

1353

Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο, ο γιατρός Γιάννης Κουλλιάς θυμάται κάτι που του είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια, αλλά και ένα εξάστιχο  που έγραψε  τότε, το οποίο  συνεχίζει να παραμένει και σήμερα  επίκαιρο  και ταιριάζει στην περίπτωση, μιας και ο σημερινός Πρωθυπουργός  έχει ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης της Καλύμνου

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Κουλλιάς στην προσωπική του σελίδα στο fb

Mε αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο για τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, θυμήθηκα το εξής:
Προ αμνημονεύτων χρόνων, την εποχή της αθωότητας, είχε προγραμματισθεί επίσκεψη κάποιου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κάλυμνο, ο οποίος στις προσεχείς εκλογές έμελλε να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, όπερ και εγένετο. Δύο μέρες προ της άφιξής του, με επισκέπτεται στο ιατρείο μου κάποιο κομματικό στέλεχος και μου ζητά να γράψω κάποιο δίστιχο σε στυλ μαντινάδας προκειμένου να του εκφράσουνε κάποια συμπάθεια.
Επειδή αυτό μου θύμισε αυλική κολακεία (δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο, απλά μου το θύμισε), με απώθησε αρχικά και δήλωσα ότι δεν το έχω. Σκεπτόμενος τελευταία στιγμή ότι κάτι καλό μπορεί να λεχθεί, είπα ότι θα το προσπαθήσω και θα ενημερώσω σχετικά. Ίσως ακουστεί υπερφίαλο, αλλά ένοιωσα ότι ίσως κάτι θετικό μπορεί να μείνει στην μνήμη ενός πρωθυπουργού από ένα ακριτικό ξερονήσι.
Το ίδιο βράδυ είχα γράψει το εξάστιχο το οποίο παρέδωσα την επομένη και το οποίο όπως πληροφορήθηκα ούτε διαβάστηκε, ούτε δόθηκε.
Είπα λοιπόν να σας το εκθέσω εδώ, εκφράζοντας επί τη ευκαιρία και την πολύ μεγάλη μου χαρά για την δημιουργία της ΑΕΝ, διά της οποίας το νησί μου θα τονωθεί οικονομικά σε μια τόσο δύσκολη καθημερινότητα.

…. και περνώ στο δια ταύτα :

Από τις χάρες του ο καθείς εν τέλει αγαπιέται,
και από τις πράξεις, άξιος κι ανάξιος λογιέται.
Αγαπητός και Άξιος, απλά και άνευ ύμνου,
σας εύχεται να είσαστε, πολίτης της Καλύμνου.
Και σαν καλώς ορίσετε στο άρχεσθαι του τόπου,
το ζείν να μην ξεχάσετε τ΄ακριτικού ανθρώπου !