Συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr o τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης με αφορμή απαλλακτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, με το οποίο έπεσε στο κενό η μηνυτήρια αναφορά από τον πρώην Δήμαρχο Γ.Ρούσσο και 5 μελών της Παράταξης του , που κατατέθηκε στις 17 Αυγούστου 2011 για δήθεν παράνομες διαδικασίες απαλλοτρίωσης της διεκδικούμενης έκτασης στο ημιτελές έργο του ΧΥΤΑ από την τότε Δημαρχία Διακομιχάλη.

Επτά χρόνια και 3 μήνες χρειάστηκαν, προκειμένου να εκδοθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.

 Μία εξέλιξη που δικαιώνει απόλυτα τον τέως Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη για τις θέσεις του, στο  θέμα απαλλοτρίωσης της επίδικης  έκτασης του ΧΥΤΑ, που την διεκδικούσαν και ιδιώτες.

Μία απαλλοτρίωση που δυστυχώς ουδέποτε ολοκληρώθηκε, ώστε να μπορέσει να γίνει επανένταξη του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ και να ολοκληρωθεί , με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα η Κάλυμνος να είναι μεταξύ των ελαχίστων νησιών που δεν διαθέτει οργανωμένο χώρο Υγειονομικής Ταφής και να συνεχίζει να έχει  χωματερή.

 Ο Δημήτρης Διακομιχάλης μιλώντας στην Μπέττυ Μαϊλλη αναφέρθηκε στο ιστορικό της μηνυτήριας αναφοράς από την Παράταξη Ρούσσου, τη δικαστική πορεία της υπόθεσης, ενώ ανέγνωσε και στοιχεία από την απόφαση που δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις του.

Κλείνοντας ο Δ.Διακομιχάλης τόνισε ότι θα πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από το Καλυμνιακό λαό, για τις διοξίνες που αναπνέει λόγω μη ολοκλήρωσης του έργου, αυτοί που υπέγραψαν την μηνυτήρια αναφορά, Γ.Ρούσσος, Ι.Μαστροκούκος, Μ.Μπούκης, Μ.Λελέκης, Α.Σκουμπουρδής,Σ.Ζερβός.

Επίσης ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ο οποίος ενώ ψήφισε να προχωρήσει η απαλλοτρίωση ,για του δικούς του λόγους την ημέρα που συζητιόταν η υπόθεση προσδιορισμού τιμής μονάδος απέσυρε το δικόγραφο του Δήμου Καλυμνίων με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση και να μην μπορέσει να προχωρήσει το έργο.   

Δείτε τα όσα είπε ο Δημήτρης Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

10-1-2019 Να ζητήσουν συγγνώμη από τον Καλυμνιακό λαό Ρούσσος, Μαστροκούκος, Μπούκης ,Γαλουζής