Θλίψη στην Κάλυμνο για τον απροσδόκητο χαμό του 64χρονου Γιώργου Κ. Στεφανίδη

8413

Σοκ και θλίψη τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην Κάλυμνο, στο άκουσμα της είδησης για τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Στεφανίδη.

 Ο Γιώργος Στεφανίδης χθες Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019,στις 11.00 περίπου το βράδυ, ευρισκόμενος στο σπίτι του στη Χώρα Καλύμνου υπέστη ανακοπή. Άμεσα μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο Νοσοκομείο Καλύμνου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιατρών με επικεφαλής το Διευθυντή του Καρδιολογικού Μανώλη Τσικούρη  και του Νοσηλευτικού προσωπικού να τον επαναφέρουν στη ζωή, αυτό δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό .

 Ο Γιώργος γεννημένος το 1955, ασχολήθηκε αρχικά μαζί με τον αδελφό του Μικέ στην οικογενειακή επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων  με τον πατέρα τους Κώστα Στεφανίδη.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κλάδο της εστίασης με ιδιόκτητα καταστήματα, ενώ στη συνέχεια τον απορρόφησε η μεγάλη του αγάπη η μαγειρική και εργάστηκε ως σεφ τόσο στην Κάλυμνο ,όσο και για κάποια χρόνια στις Μπαχάμες. Τα τελευταία χρόνια απασχολείτο στο ιδιόκτητο κατάστημα «IL POSTO» της κόρης του Μαρίκας στην πλατεία στις Ελιές.

Ο Γιώργος Στεφανίδης υπήρξε άριστος οικογενειάρχης και πατέρας. Παντρεμένος με την Αγγέλα Στεφανίδη το γένος Μαραγκού, απέκτησε τρία εξαίρετα παιδιά την Μαρίκα ,τον Κώστα και τον Πέτρο. Επίσης είχε και τρία εγγόνια. Από τα παιδιά του η  Μαρίκα και ο Κώστας διατηρούν καταστήματα εστίασης στην πλατεία στις Ελιές,( IL POSTO και ΚΙΤΣΟΣ αντίστοιχα) ενώ ο μικρότερος Πέτρος εκτός από την επαγγελματική του ενασχόληση είναι ένα υποδειγματικός και άριστος εθελοντής Πυροσβέστης.

 Ο Γιώργος Στεφανίδης υπήρξε ένα γνωστότατο πρόσωπο στην Καλύμνικη κοινωνία, εργατικός και δημιουργικός, αγαπητός, εξαιρετικός φίλος, κοινωνικότατος, συνεργάσιμος, ευγενικός, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 3.00 το απόγευμα,στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Γιώργος και είχε για αρκετά χρόνια τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. 

Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Μάμμα.

Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε Γιώργο
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός