%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82

Στις 2/1/2019 ο κύριος προστατευόμενος μάρτυρας στο σκάνδαλοτης φαρμακευτικής Εταιρείας NOVARTIS  Ν.Μ.
έπαψε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας (κατηγορίας των άλλων)και μετατρέπεται σε κατηγορούμενο,γιατί προέκυψαν σε βάροςστοιχεία παθητικής δωροδοκίας .
Στο άρθρο μας δεν έχουμε σκοπό να κατηγορήσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα .Όπου αναφερόμαστε σε ευθύνες προσώπων,ουσιαστικά μιλάμε για ευθύνες παραγόντων της Εξουσίας,σε ενοχές συστημικών ρόλων και θεσμών.

Αυτό που θέλουμε ν’ αποδείξουμε είναι ,ότι το Σύστημα είναι σε γενική κρίση και δρα ασυντόνιστα και σπασμωδικά.Το Σύστημα έμπλεξε τις δομές και τις λειτουργίες του.

1) Η εμπλοκή των δομών και λειτουργιών του Συστήματος
 Το Σύστημα έπαψε να δρα ως ενιαίο σύνολο για ν’
αντιμετωπίσει την διαφθορά και κινιέται ασυντόνιστα: Η μια δομή εναντίον της άλλης και η μια λειτουργία εναντίον της άλλης.Δεν έχουμε πια το ένα Κόμμα να κατηγορεί το άλλο για διαφθορά και το άλλο να υπερασπίζεται τον εαυτό του απ’ τις κατηγορίες.

Τώρα η μια μορφή Εξουσίας παλεύει με την άλλη και η επικυρίαρχη ξένη δικαστική Εξουσία παλεύει με την Ελληνική [γιατί η NOVARTISείναι Αμερικάνικη Εταιρεία]
Στόχος μας είναι ν’ αποδείξουμε,ότι το Σύστημα δεν είναι απλά διεφθαρμένο,αλλά είναι σε βαθειά Κρίση και «έχει μπερδέψει τα μπούτια του».

2) Ο καιροσκοπισμός και η κερδοσκοπία της Πολιτικής 
 Η δεύτερη φάση της υπόθεσης NOVARTIS ξεκινάει με την μετατροπή τουκύριου προστατευόμενου μάρτυρα Ν.Μ.σε κατηγορούμενο.
Εμείς δεν κατηγορούμε άτομα.Πιστεύουμε ότι οι καπιταλιστικές σχέσεις με την αποθέωση του κέρδους και της ατομικής απόλαυσης ωθούν τασυγκεκριμένα άτομα στη διαφθορά.Φυσικά κάποιοι είναι πιο ανθεκτικοί και κάποιοι πιο τρωτοί.Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε (ως τελικό στόχο) να διαμορφώσουμε ήρωες που να αντέχουν στην διαφθορά του Συστήματος.Εμείς ενδιαφερόμαστε γιαδιαμορφωθούν όροι και συνθήκες που ν αποκλείουν την διαφθορά ως κοινωνικό φαινόμενο.Δυστυχώς ο υποτιθέμενος αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ανακήρυξε τον προστατευόμενο μάρτυρα (του) ως ήρωα και η ΝΔ φοβέριζε το σύνολο των προστατευόμενων μαρτύρων με αποκάλυψη και διωγμό.Μόλις ο προστατευόμενος μάρτυρας  έγινε ύποπτος παθητικής δωροδοκίας)και η Εισαγγελία από μάρτυρα τον  μετέτρεψε σε κατηγορούμενο ,η μεν ΕΡΤ(=η δημοσιογραφία του ΣΥΡΙΖΑ) τον γελοιοποίησε,η δε ΝΔ τον ανέλαβε υπότην προστασία της
Μέχρις εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ από τη μια δείχνουν την ασχετοσύνη τουςγια τους κοινωνικούς όρους διαμόρφωσης της ηθικής των προσωπικοτήτων των και από την άλλη την προσπάθεια τους ν’ αξιοποιήσουν την υπόθεση πολιτικά ανεξαρτήτως της ηθικής του μάρτυρα

3) Η υποψία διαφθοράς του μάρτυρα

Τονίζουμε και πάλιν,ότι μέσα από την υποψία  διαφθοράς του μάρτυρα βλέπουμε τηδιαφθορά των στελεχών του Συστήματος.

Α) Γιατί θεωρούμε τον μάρτυρα ύποπτο διαφθοράς (αν και η τελική κρίση ανήκει σεάλλους);

α) Η Εισαγγελία μετά τις καταθέσεις των άλλων μαρτύρων του αφαιρεί την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και τον θεωρεί πια ως κατηγορούμενοπαθητικής δωροδοκίας

β) Ο ίδιος πριν λίγες μέρες ζήτησε ν’απαλλαγεί από την ιδιότητα του προστατευόμενουμάρτυρα δηλ. ν’ απαλλαγεί από τα βλέμματα των αστυνομικών και να μπορέσει να διαφύγει αεροπορικώς στην Ισπανία.

γ) Πριν από καιρό προσφέρθηκε μόνος του να τεθεί υπό την προστασία του Κράτους για να κάνει αποκαλύψεις.Έκανε κάποιες αόριστες αποκαλύψεις,αλλά δεν προχωρούσε σε συγκεκριμένες κατηγορίες.Το γεγονός ότι είχε συναντήσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη (τον οποίο υποτίθεται,ότι θα κατάγγελνε),δείxνει ότι μάρτυρας είναι καιροσκόπος,που μετρούσε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων,για να δει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει.

Β) Σε τι συνίσταται η υποτιθέμενη διαφθορά του μάρτυρα;Ενώ ήταν σύμβουλος των Υπουργών Υγείας,φέρεται να χρηματίζεται από τηνNOVARTIS. Aυτό σημαίνει,ότι τυπικά υπηρετούσε κοινωνικά συμφέροντα και ουσιαστικάυπηρετούσε τα συμφέροντα της NOVARTIS.
Αυτό είναι και το μοντέλο της διαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα:τυπικά υπηρετούμετο λαό και ουσιαστικά τις ξένες και εγχώριες Εταιρείες με το αζημείωτο.

4) H εμπλοκή Πολιτικής και δικαστικής Εξουσίας 

Ο Υπουργός Παύλος Πουλάκης ορθά-κοφτά κατηγόρησε τις Δικαστικές Αρχές για κωλυσιεργία («Οι υποθέσεις τέτοιου είδους να τελειώνουν σε μήνες καιόχι σε δεκαετίες»).Η Ένωση Δικαστικών λειτουργών κατηγόρησε τον Υπουργό ,ότι παρεμβαίνειστο έργο της Δικαιοσύνης.

Αν ξεκινήσουμε από την υπόθεση,ότι οι Εξουσίες είναι αυτόνομες στο Σύστημα(άποψη την οποία απορρίπτουμε,γιατί η αυτονομία είναι τελείως τυπική),τότε το δίκιο το έχουν οι δικαστές.Αν ξεκινήσουμε από την άποψη,ότι η Εξουσία είναι ενιαία ,αλλά με διάφορεςλειτουργίες και με αδιαφιλονίκητη υπεροχή της Εκτελεστικής Πολιτικής Εξουσίας(άποψη την οποία υπερασπιζόμαστε),τότε ο Υπουργός καλά έκανε καιπαρενέβη,γιατί επί ένα χρόνο η υπόθεση δεν έκανε βήμα.Το κύριο χαρακτηριστικό της Εποχής μας είναι, ότι η Δικαστική Εξουσία ξεγυμνώνεταιαπό το ιερό πέπλο της απυρόβλητης Δικαιοσύνης,που υποχρεούμαστε να την αφήσουμεαπερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της.

5) Η εμπλοκή των ξένων
Η εμπλοκή παίρνει διεθνείς διαστάσεις γιατί ο δικηγόρος των προστατευόμενωνμαρτύρων των Αμερικανικών δικαστικών Αρχών (Π,Σ) γίνεται κατήγορος,όχι απλά του «ήρωα» μάρτυρα,που τώρα εμφανίζεται ως διεφθαρμένος,αλλά και των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών,που αδράνησαν στην δοσμένη υπόθεση.Η εμπλοκή του δικηγόρου αυτού δεν προκαλεί έκπληξη,γιατί αντανακλά το γεγονός,ότι η NOVARTIS είναι ουσιαστικά Αμερικάνικη Εταιρεία με διεθνή εμβέλεια 
δραστηριότητας. Φυσικά παρόμοιες μέθοδες χρησιμοποιούσε η Εταιρεία προςπάσαν κατεύθυνση και είχε προηγούμενα προκαλέσει το ενδιαφέρον τηςΑμερικανικής Δικαστικής Εξουσίας.
Η δυσαρέσκεια μας ξεκινάει,ότι είχε ύφος επικυρίαρχου,που ήθελε να μαςνουθετήσει για τα καλά.Αυτό το θράσος προφανώς το αντλούσε από το γεγονός,ότι οι ΗΠΑ έχουν επικυρίαρχη θέση στην Ελλάδα (=Έλληνας ων φερνόταν ωςΑμερικανός με την αποκρουστική συμπεριφορά των Αμερικανικών Αρχών κατάτης Χώρας μας)


6) Πόσο θα μετρήσει η υπόθεση αυτή εκλογικά;

Το λογικά αναμενόμενο είναι η συγκάλυψη μέσω της κωλυσιεργείας,για λόγους συμφέροντος του Συστήματος.Επειδή όμως το Σύστημα είναι σε Κρίση (αν όχι σε χρεοκοπία) ,δεν αποκλείεται να δούμε εξάρσεις ηθικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξάρσεις νομιμότητας προς το Σύστημα και δηλώσεις αφοσίωσης προς τις Δικαστικές Αρχές από τα Κόμματα του Αστικού Κέντρου (σε συμπαράταξη με τη ΝΔ).
Αν οι ύποπτοι δικαστούν εγκαίρως και καταδικαστούν,σημαίνει,ότιο ΣΥΡΙΖΑ στην απελπισία του και το Σύστημα στην αδυναμία του, η υπόθεση  να ξεφύγει από τον έλεγχο του Συστήματος.Τότε η υπόθεση θα μετρήσει πολύ θετικά στην εκλογική αναμέτρηση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αθωωθούν οι πολιτικοί παράγοντες και την πληρώσουν κάποιοιγιατροί,τότε σημαίνει ότι το Σύστημα έχει ακόμα ζωή και θα μετρήσει θετικάγια την ΝΔ.

Αν η υπόθεση κωλυσιεργήσει για μετά τις Εκλογές,τότε το Σύστημα έστωκαι τραυματισμένο θα έχει νικήσει.
Πάντως εμείς οφείλουμε από τη μια να μην επιτρέψουμε η υπόθεση ναεπισκιάσει τα πολιτικά θέματα και να γίνει η υπόθεση NOVARTIS κύριοθέμα της πολιτικής διαπάλης και να λυτρωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τους συμβιβασμούς και τις προδοσίες του στα κοινωνικά θέματα και από την άλλη να μην συγκαλυφθεί το σκάνδαλο και μας βγει το Σύστημα αθώα περιστερά και γελάνε τα παρδαλά κατσίκια μαζί μας.