Πτήση σωτηρίας για 3χρονο αγοράκι από Λέρο στην Κω και στη συνέχεια Αθήνα

1268

Ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα αεροσκάφος C-27, χρειάσθηκε να πετάξουν χθες Τρίτη βράδυ, προκειμένου ένα 3χρονο αγοράκι από τη Λέρο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, χθες το βράδυ αρχικά ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ), μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το ΕΚΑΒ προς τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, απογειώθηκε και πέταξε στη Λέρο όπου παρέλαβε το 3χρονο αγοράκι από την Λέρο και το μετέφερε στην Κω.

Ακολούθως όμως, απαιτήθηκε η εκ νέου μεταφορά του σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στην Αθήνα, καθώς από τις εξετάσεις που είχαν γίνει στην Κω διαγνώστηκε λευχαιμία και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ). Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη βάση του στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, κατευθύνθηκε στην Κω, όπου παρέλαβε το 3χρονο αγοράκι με τους συνοδούς γιατρούς και συγγενείς του και προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, από όπου το αγοράκι παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το περίμενε