Κοντά στους άγρυπνους φρουρούς του ΕΦ Καλολίμνου, απέναντι στις νησίδες των Ίμίων, βρέθηκαν χθες Μεγάλο Σάββατο, 10.30 πρωί, 27 Απριλίου 2019 , o Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεοδώρου Εμμανουήλ, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Ευάγγελος Μητρούτσικος, ο Ανχης (ΤΘ) Πουγούνιας Μιχαήλ και αντιπροσωπεία Αξιωματικών

Παρόντες  ο Μητροπολίτης κ.κ Παίσιος, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Κασσάρας, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Ιωάννης Διαμαντής, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Νέστορας Φρατζής, ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης.  Επίσης μαζί ήταν ο Καλυμνιακής  καταγωγής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς Κρις Αλαχούζος,ο Προέδρος των Εφέδρων  Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος και το μέλος  Παντελής Κουτρούλης.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παϊσίου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερέα π. Τίτο Καμπούρη τελέστηκε η Αναστάσιμος ακολουθία και όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη.

Ακολούθησε η θεία κοινωνία για τους αξιωματικούς και οπλίτες και αμέσως μετά, όλοι οι παριστάμενοι έψαλαν τον Εθνικό ύμνο.

Μετά τις ευχές, πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο με το τσούγκρισμα των αυγών

Η μετακίνηση από Κάλυμνο προς Καλόλιμνο έγινε με το ταχύπλοο σκάφος «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» με καπετάνιο τον Αντώνη Γεδεών.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

27-4-2019 Ανάσταση στο ΕΦ Καλολίμνου μαζί με τους άγρυπνους φρουρούςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός