Δημήτρης Γάκης: «Ενισχύουμε τους μελισσοκόμους στα μικρά νησιά, προωθούμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης στη νησιωτική Χώρα»

735

Τη σημασία της ενίσχυσης των μελισσοκόμων του Ν. Αιγαίου για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, υπογράμμισε με δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης αναφερόμενος στην Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη «Διαμόρφωση για την έγκριση προϋπολογισμού μελισσοκομικών συνεταιρισμών στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους» που αφορά προγράμματα πρωτοβουλιών μελισσοκομικών συνεταιρισμών για το 2019.
«Ενισχύουμε τους νησιώτες μελισσοκόμους, στηρίζουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο που δυναμικά και δημιουργικά επενδύει σ’ αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η νησιωτική αγροτική οικονομία: Την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Για να είναι τα μελισσοκομικά μας προϊόντα πιο ποιοτικά, για να διατηρήσουμε τη σημαντική αυτή αγροτική δραστηριότητα στα μικρά νησιά και τέλος, για να διασυνδέσουμε σε σταθερή βάση τον αγροδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό.
Με αυτήν της την παρέμβαση, η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προτάσεις των νησιωτών συνεταιριστών μελισσοκόμων και έδωσε ώθηση σε ένα κλάδο με παράδοση αλλά και με προοπτική στις νησιωτικές οικονομίες.
Δράσεις όπως αυτή, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον των παραδοσιακών μελισσοκομικών προϊόντων της Δωδεκανήσου, θέτοντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για τη
δημιουργία βιώσιμων μονάδων και νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.
Οι προτάσεις από τη Δωδεκάνησο που έχουν ενταχθεί στην Απόφαση του ΥΑΑΤ για τη «Διαμόρφωση για την έγκριση προϋπολογισμού μελισσοκομικών συνεταιρισμών στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους για το 2019» είναι:

Πρωτοβουλία: Διατήρηση της απόδοσης του ζωικού κεφαλαίου με τη χορήγηση μέσων, όπως υλικά διατροφής, για την υποβοήθηση των μελισσοσμηνών κατά το κρίσιμο στάδιο ανάπτυξής τους.

Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κω
Προϋπολογισμός: 136.632 ευρώ.

Α.Σ.Ο. Μελισσοκομική Καλύμνου «ΜΕΛ. ΚΑΛ.»
Προϋπολογισμός: 39.156 ευρώ.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Θυμαρίσιου Μελιού Καλύμνου «Ο ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ»
Προϋπολογισμός: 35.772 ευρώ.

Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέρου
Προϋπολογισμός: 34.020 ευρώ.

Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ολύμπου – Καρπάθου – Κάσου
Προϋπολογισμός: 68.796 ευρώ.

Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρόδου
Προϋπολογισμός: 212.652 ευρώ.

Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αστυπάλαιας
Προϋπολογισμός: 25.176 ευρώ.