Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 07 και το Σάββατο 08 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στους κάτωθι λιμένες του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί:

Αγαθονησίου 

Αμοργού

Αστυπάλαιας

Καλύμνου

Καρπάθου

Κάσου

Κω

Λειψών

Μεγίστης

Νάξου

Νισύρου

Πάτμου

Ρόδου

Σητείας

Σύρου

Σύμης

Τήλου

Φούρνων

Χάλκης

        Κεντρική Νήσος των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η ν. Σύρος, όπου, το Σάββατο 08 και την Κυριακή 09 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

        Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

        Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί των Ελλήνων με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

Από το Δήμο Καλυμνίων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για τις εκδηλώσεις στο νησί:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή μας υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης κράτος» και μετά το πέρας της ναυτικής άσκησης «Καταιγίς», πρόκειται να καταπλεύσουν στο νησί μας πολεμικά πλοία του Αρχηγείου Στόλου, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εξής εκδηλώσεις :

 Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον κυβερνήτη του Πολεμικού Πλοίου «Κουντουριώτης» στο Κεντρικό Ηρώο στην πλατεία Καλύμνου.
 Θα ισχύει επισκεπτήριο για το κοινό επί του Πολεμικού Πλοίου, που θα έχει καταπλεύσει το Σάββατο 8 Ιουνίου, από 12.00 έως 20.00 και την Κυριακή 9 Ιουνίου από 11.00π.μ. έως τον απόπλου.
Καλούμε το κοινό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Καλύμνου.

Δείτε το video

Μέγα Το Της Θαλάσσης Κράτος 2019Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός