Με λαμπρότητα η Κάλυμνος γιορτάζει και φέτος τον άγιο Παντελεήμονα παρουσία των τοπικών Αρχών , επισκεπτών και εκατοντάδων πιστών, που όπως κάθε χρόνο ανηφόρισαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα για να προσκυνήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Άγιο όλων των Καλυμνίων όπου γης.

Παρόντες στον εσπερινό που τελέστηκε την  Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 παραμονή του Αγίου Παντελεήμονα, από τις τοπικές αρχές ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης,ο νεοεκλεγείς  έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Ν.Φρατζής, η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Ρένα Μαγκάκη.  Επίσης ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμανουήλ Θεοδώρου ,ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Ευάγγελος Μητρούτσικος με αξιωματικούς

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, ο οποίος και κήρυξε τον θείον Λόγο, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε μία αποτελεσματική αστυνόμευσηστους δρόμους προς τον άγιο Παντελεήμονα και διευκόλυνση της κίνησης οχημάτων από στελέχη του ΑΤ Καλυμνίων.

Σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2019  από το πρωί στις 7.00 τελέστηκε Όρθρος και ακολούθησε πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τον εσπερινό του Μάμα Χαραμαντά ,ενώ σε επόμενη ανάρτηση  θα ακολουθήσει video
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός