Σχόλιο του Ποθητού Μαγκούλια για την τελετή Ορκωμοσίας νέου Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Καλύμνου.

1596

Από το δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου στην απερχόμενη Δημοτική αρχή Ποθητό Μαγκούλια, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο του για την Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων την περασμένη Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019:

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 28.08.2019 είχε περισσότερο χαρακτηριστικά φιέστας παρά κορυφαίας πολιτικής πράξης . Εξηγούμαι : Η ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών είναι καθαρά πολιτική πράξη και μάλιστα ύψιστης σημασίας. Επικυρώνεται η βούληση του εκλογικού σώματος και αποκτούν θεσμική ιδιότητα οι εκλεγέντες .

Όταν αυτή η κορυφαία πολιτική πράξη γίνεται μέρος μιας εκδήλωσης του τύπου «άρτος και θέαμα» τότε υποβιβάζεται και γίνεται μέρος ενώ θα ‘πρεπε να ναι η ουσία.

Έτσι προκύπτει το φαινόμενο που ονομάζεται εισπήδηση ( με βάση τη σημασία που δίνει στη λέξη η εκκλησιαστική παράδοση) ,δηλαδή οι χώροι -η πολιτική είναι ο κορυφαίος – χάνουν την αυτονομία και τους διακριτούς τους ρόλους και επέρχεται η σύγχυση.
Δεν υποστηρίζω ότι οι διάφοροι χώροι πρέπει να είναι απομονωμένοι/στεγανοποιημένοι
.Αυτό που πρέπει να απασχολεί είναι ο τρόπος σύνδεσης και συνάρθρωσης των επιμέρους χώρων μιας κοινωνίας (στην περίπτωση μας, του πολιτικού & του καλλιτεχνικού-εορταστικού ή όπως αλλιώς θέλετε). Πρέπει να υπάρχει ισορροπία και σεβασμός του κάθε διαφοροποιημένου χώρου ώστε να μην παρατηρείται η κυριαρχία του
ενός πάνω στους άλλους χώρους.

Ποθητός Μαγκούλιας
Δημ. Σύμβουλος
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός