Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

1821

Πραγματοποιήθηκε  χθες βράδυ Κυριακής 25 Αυγούστου 2019 στο  Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα  η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά και του νέου δημοτικού συμβουλίου που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019..

Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν κατάμεστος από κόσμο, από πολύ νωρίς

Παρόντες στην ορκωμοσία  ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο νέος Δήμαρχος Ρόδου Α. Καμπουράκης, ο πρ. Βουλευτής Η. Καματερός, οι πρ. Δήμαρχοι Κ. Καΐσερλης και Μ. Φάκκος, ο πρ. Δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου Α. Γιαννικουρής, οι στρατιωτικές αρχές του νησιού, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων.

Την ορκωμοσία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ ,ενώ παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Αγκύρας.

Ο νέος Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης  Νικηταράς, στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην ενότητα και συνεργασία λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

“..Ότι η περίοδος των άγονων και βλαπτικών αντιπαραθέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί, με τη χαρακτηριστική φράση «πάμε όλοι μαζί…»

Να ο ρόλος του Δήμου λοιπόν .

Να ενώσει.

Να μπει μπροστάρης, για την Ιπποκρατική Κω , που θα είναι αναγνωρίσιμη στα πέρατα του κόσμου.

Να συνεργαστεί με όλους όσοι μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Να βάλει τις βάσεις μιας στέρεης, ειλικρινούς, διαχρονικής και με προοπτική συνεργασίας , με όλους.

Επενδύουμε στο διάλογο, τη συνεργασία , τη συνεννόηση.

Σε όλους όσοι πιστεύουν , όπως και εγώ , ότι η ενός ανδρός αρχή, ανήκει στο παρελθόν.

Κανείς, δεν τα ξέρει όλα. Και κανείς , δε νομιμοποιείται να λέει ότι τα ξέρει όλα.

Ένα μυαλό, δεν φτάνει, δύο χέρια είναι λίγα…

Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας. Είμαστε εδώ, ως νέα δημοτική αρχή, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δεσμεύσεις, να υπηρετήσουμε αυτό το στόχο.

Θα συνεργαστούμε χωρίς καμία εξαίρεση, με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν πραγματικά στις έννοιες και τη χρησιμότητα της συνεργασίας και της συνεννόησης.

Και σε αυτό το κάλεσμα , χωρούν όλοι.

Η Κως, αξίζει και πρέπει, να πορευθεί ενωμένη, αφήνοντας πίσω τις κακές στιγμές του παρελθόντος.

Παράλληλα ο κ. Νικηταράς έδωσε μέσω των προγραμματικών του δηλώσεων το στίγμα και τη φιλοσοφία της νέας δημοτικής αρχής, με έμφαση στην αξιοποίησης όλων των ξενιτεμένων παιδιών της Κω, μέσω της δημιουργίας παγκόσμιου φόρουμ νέων της Κω. Όπως χαρακτηριστικά είπε: Ανακοινώνω εδώ σήμερα, τη δημιουργία ενός παγκόσμιου διαδικτυακού φόρουμ των νέων της Κω όπου γής.

Την ομιλία του έκλεισε λέγοντας

Κώες και Κώοι…..

Πάμε μαζί σε αυτό το ταξίδι …..

Ξεκινούμε!!!

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης, επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 ήταν λιτός στον χαιρετισμό του επισημαίνοντας  ότι η νέα δημοτική περίοδος θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και τόνισε ότι απόψε μιλάει ο νέος δήμαρχος.

(Φωτο από Aegeanews.gr )