Η επιστροφή της αποστολής ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 από τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες

1193

Στο στάδιο της Μυτιλήνης έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή οι 31οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , το Υπουργείο Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου.

Τους αγώνες είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος ως αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στους αγώνες συμμετείχε η αποστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 με 16 αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να κερδίσει 10 μετάλλια (3 χρυσά –3 αργυρά και 4 χάλκινα)

Τα χρυσά πήραν η πρωταθλήτρια Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία Γυναικών ,η ταλαντούχα αθλήτρια Εμμανουέλα Πιζάνια στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων Παγκορασίδων και η μικρή αθλήτρια Γεωργία Ματθαίου στα 150 μέτρα Παγκορασίδων Β

-Αργυρά μετάλλια πήραν η Καζώνη Μαριάννα στα 1000μ Κ14 , ο Λαουδίκος Τάσος στον Ακοντισμό Ανδρών και η Σαββίνα Βαρβαρή στα 150 μέτρα Παγκορασίδων Β

Χάλκινα μετάλλια πήραν η  Μεϊμάρη Καλλιόπη στον Ακοντισμό Κ18 , ηΚουρκούτη Καλοτίνα στα 1000 μ Κ16,  οΑμπελάς Αντώνης στα 1000μ Κ16 , Μπουλαφέντης  Μανώλης Ακοντισμός Κ18

Η αποστολή επέστρεψε τη Δευτέρα μεσημέρι και ο φακός του kalymnos-news.gr ήταν στο λιμάνι και συνομίλησε τόσο με τους αθλητές και τις αθλήτριες όσο και με τον προπονητή Νικόλαο Κορφιά και τον Πρόεδρο Γεώργιο Ρούσσο.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

30-9-2019 Η επιστροφή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 από τους Αιγαιοπελαγίτικους