Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

1103

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου την περασμένη Δευτέρα

Φορώντας τις νεοπαραληφθείσες καινούργιες στολές τα 70 και πλέον μέλη της Φιλαρμονικής και σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο πέρασμα της με τα εμβατήρια που παιάνιζε, δίκαια απόσπασε τα θετικά σχόλια και τα χειροκροτήματα του κόσμου που είχε κατακλύσει την παραλιακή.

 Με επικεφαλής τον έμπειρο, δραστήριο και ακούραστο αρχιμουσικό και μαέστρο Νικόλαο Μαμάκα η Δημοτική Φιλαρμονική λειτουργεί με συνέπεια και αγάπη για τη μουσική, προσφέροντας όχι μόνο μια ευχάριστη και δημιουργική διέξοδο στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών της Καλύμνου αλλά έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε διάφορες θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμμετέχοντας σε εθνικές εορτές και πραγματοποιώντας διακεκριμένες εμφανίσεις.

Η Δημοτική  Φιλαρμονική Καλύμνου αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς, ιδιαίτερα νεαρά παιδιά  και αριθμεί περισσότερα από 70 μέλη.

 Και βέβαια δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι παράλληλα  στη Δημοτική Φιλαρμονική λειτουργεί ένα μεγάλο φυτώριο παραγωγής νέων μουσικών. Πριν ένα μήνα ξεκίνησε η διδασκαλία εκμάθηση της μουσικής σε περισσότερα από 80 παιδιά.

 Ο πρώτος χρόνος θα αφιερωθεί στην εκμάθηση της θεωρίας της μουσικής και στη συνέχεια η πρακτική στα πνευστά και κρουστά όργανα της αρεσκείας τους και που δείχνουν ιδιαίτερη κλίση.

Τα νέα μέλη της Φιλαρμονικής θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν πνευστά και κρουστά όργανα της αρεσκείας τους, όπως: σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, βαρύτονο, αλτικόρνο, τρομπόνι, γαλλικό κόρνο, μπάσο τούμπα, ντραμς και άλλα όργανα

Στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου διδάσκεται η Μουσική όχι μόνο σαν μάθημα μουσικής, αλλά και σαν έναν τρόπο ζωής, έκφρασης και δημιουργίας

 Αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο τόσο ο αρχιμουσικός Νικόλαος Μαμάκας όσο και όλα τα μέλη της δημοτικής φιλαρμονικής.