Video από τη συνεδρίαση εκλογής της Ρένας Μαγκάκη στη θέση της Γραμματέας του ΔΣ Καλυμνίων

1565

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου η Ειδική συνεδρίαση για την κάλυψη της  θέσης του  Γραμματέα του Δημοτικού  συμβουλίου.

 Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς ξεκίνησε καλωσορίζοντας  το δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Τρικοίλη που αντικατέστησε το Γιάννη Διαμαντή. Σύντομους χαιρετισμούς και από το δήμαρχο , το Γιάννη Μαστροκούκο και Γιάννη Γαλουζή.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία με τον Πρόεδρο Νικόλαο Γαβαλά να καλεί τον επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας  Γιάννη Γαλουζή να προτείνει υποψήφιο από την Παράταξη του για τη θέση του Γραμματέα. όπως προβλέπεται.

Ο Γιάννης Γαλουζής είπε ότι η Παράταξη του δεν θα προτείνει  κάποιο υποψήφιο και πρότεινε να είναι η Ρένα Μαγκάκη από την Παράταξη της πλειοψηφίας.

Ο Πρόεδρος τους ΔΣ ζήτησε στη συνέχεια από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων αν έχουν κάποια δική τους πρόταση.

Η απάντηση ήταν αρνητική και ο Δήμαρχος πρότεινε την Ρένα Μαγκάκη, η υποψηφιότητα της οποίας  ήταν η μοναδική και προκρίθηκε στη β΄φάση  για την επικύρωση της από το Σώμα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία .

Υπέρ της Ρένας Μαγκάκη ψήφισαν οι 25 από τους 26 παρόντες δημοτικούς συμβούλους. Λευκό  ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάκης Χούλης.

Απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μακρυνάκης.

 Δείτε στιγμιότυπα από τη διαδικασία εκλογής καθώς και δηλώσεις στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας  Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

30-9-2019 Η εκλογή της Ρένας Μαγκάκη στη θέση της Γραμματέας του ΔΣ Καλυμνίων