300 μέτρα απο σπίτια το στρατόπεδο καραντίνα για Αυστραλούς στο Darwin για τον κορωνοϊό

3393

Την ώρα που οι νεκροί απο τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν εκείνους από την επιδημία του ιού SARS, το αεροσκάφος της Qantas που ανέλαβε την εκκένωση εκατοντάδων Αυστραλών από το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού αναχώρησε από την Κίνα με καθυστέρηση και έφτασε στο Darwin της Βόρειας Επικράτειας.
Το αεροσκάφος αρχικά είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Wuhan την Παρασκευή το βράδυ, αλλά δεν έλαβε άδεια από τις κινεζικές αρχές για προσγείωση και παρεμεινε το Σάββατο στο Χονγκ Κονγκ. Σήμερα η πτήση πραγματοποιήθηκε και έπειτα απο 6 ώρες ταξίδι η τρίτη ομάδα Αυστραλών που εγκατέλειψαν το Wuhan έφτασαν στην Αυστραλία.
Η πτήση τους προσγειώθηκε στη βάση RAAF του Darwin λίγο πριν το μεσημέρι τοπική ώρα. Ολοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε αυστηρούς ελέγχους για τον ιό καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, πριν από την απογείωση και δύο φορές κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αφού έφτασαν στο Ντάργουιν, εξεταστηκαν και πάλι πριν μεταφερθούν σε ένα αχρησιμοποίητο στρατόπεδο, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το στρατόπεδο στο Howard Springs είναι περίπου σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το κέντρο (CBD) της πόλης του Ντάργουιν και 300 μέτρα απο τα πλησιέστερα σπίτια.
Κάποτε φιλοξενούσε 3.500 εργαζόμενους που εργάζονταν στην κατασκευή του εργοστασίου φυσικού αερίου στο Darwin Harbour.
Ο Υπουργός υγείας της Βόρειας Επικράτειας Michael Gunner, διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Όπως ανέφερε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison το κέντρο καραντίνας στο νησί των Χριστουγέννων έχει σχεδόν γεμίσει και για λόγους ασφαλείας, αλλά και αποφυγής εξάπλωσης του ιού αποφασίστηκε η επόμενη ομάδα Αυστραλών απο την Κίνα να μεταφερθεί για καραντίνα στην ενδοχώρα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού αξιολόγησης της Standard & Poor’s, μόνο ο πανεπιστημιακός τομέας της Αυστραλίας κινδυνεύει να υποστεί απώλειες 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα δίδακτρα,αν οι φοιτητες δεν μπορούν να επιστρέψουν για το πρώτο εξάμηνο

(ΠΗΓΗ: Όπου γης)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός