Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής για τους επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί.

1144

Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής προέβη στην παρακάτω δήλωση για τους επισκέπτες που αυτή την εποχή βρίσκονται στην Κάλυμνο:

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας μου μεταφέρουν τις δικαιολογημένες ανησυχίες τους , οι οποίες εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των fake news, σχετικά με τους επισκέπτες μας τουρίστες και γενικά με τις μετακινήσεις, να δώσω κάποιες απαντήσεις.

Το πλήθος αυτών σήμερα και σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες δεν ξεπερνούν τα 20-25 άτομα. Βρίσκονται κυρίως σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα βόρεια του νησιού μας.

Είναι ενήμεροι ότι θα πρέπει μέχρι τις 23 του μήνα να αναχωρήσουν για τις χώρες τους, γιατί αναστέλλεται η λειτουργία των καταλυμάτων σε όλη τη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες αυτών, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την Τρίτη 24/3/2020 αρχίζουν οι επίσημοι έλεγχοι της Αστυνομίας.

Επειδή αυτό που τώρα προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τους νόμους και τους συμπολίτες μας.

Την δημόσια υγεία όμως οφείλουν να σεβαστούν και όσοι συμπολίτες μας έρχονται από τις διάφορες περιοχές εκτός της Καλύμνου.

Μπορεί να μην υπάρχει νόμος, προς το παρόν, που να απαγορεύει την άφιξη τους , υπάρχει όμως οδηγία του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) για αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους για 14 ημέρες. Οφείλουν να το σεβαστούν και οφείλουμε όλοι μας ως τοπικές κοινωνίες να το διαφυλάξουμε.

Εν κατακλείδι, επειδή μέχρι στιγμής τα πράγματα στα νησιά μας εξελίσσονται ομαλά, γεγονός που οφείλετε σ’ όλους μας, καλό είναι να πάμε έτσι μέχρι το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Μένουμε σπίτι μας και περιορίζουμε τις εξόδους μας στις εντελώς αναγκαίες. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε του γέροντες μας, τους ευπαθείς συμπολίτες μας αλλά και εμάς τους ίδιους.

Μην ξεχνάτε ότι με αυτό τον τρόπο βοηθούμε και όλους όσους εργάζονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή, όπως τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Το τέλος πρέπει να μας βρει όλους παρόντες για να χαρούμε την νίκη μας ως χώρα και ως τοπικές κοινωνίες
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός