Επόμενο ραντεβού της “Εθελοντικής Ομάδας καθαριότητας” Καλύμνου, στο Γήπεδο αύριο Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα!

806

Η πρόσκληση της “Εθελοντικής Ομάδας καθαριότητας”Καλύμνου:

Επόμενο ραντεβού, Γήπεδο Χώρας, αύριο Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα!! Καλό μας μήνα, καλή Πρωτομαγιά. Πάμε δυναμικά!!

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την… εξοχή, τις “μπροστινές” περιοχές που είναι συχνά επισκέψιμες από τον κόσμο για.. μικρές αποδράσεις μα λιγότερο (διαχρονικά, πάντα) από τις υπηρεσίες του δήμου πλην καλοκαιρινής σαιζόν, και λογικό, εφόσον οι πόλεις έχουν τεράστιο θέμα και το αντίστοιχο προσωπικό καθαριότητας ήταν και είναι (όχι για πολύ..ακόμη..σύμφωνα με πληροφορίες) μειωμένο, δεν θα ήθελα (πάραυτα) να αδικήσω περιοχές κι έτσι αλλάζω λίγο το πρόγραμμα σε σχέση με αυτό που είχε κανονιστεί στην αρχή θεωρώντας σωστό να παμε και προς τα.. ενδότερα.

Έπειτα, ξανά θα συνεχίσουμε προς τη φύση, το βουνό, την παραλία, και πάλι πίσω, προς Πόθια μεριά και ούτω καθεξής. Έτσι, σταθερά, με συνέχεια, με υπομονή, με εθελοντισμό, εκμεταλλευόμενοι και την συγκυρία του κορονοϊού με κλειστά καταστήματα, ένα μέρος δηλαδή, που φέρνει ελεύθερο χρόνο σε μικρούς και μεγάλους μπορούμε να δούμε μια ουσιαστική αλλαγή στο νησί. Μία Κάλυμνο, λίγο πιο καθαρή.

Όλοι μαζί, συλλογικά, μαζικά, χωρίς να βλέπουμε τι κάνει ή δεν κάνει ο άλλος, χωρίς να ρίχνουμε το μπαλάκι στον ασυνείδητο ή στην κακή μας νοοτροπία. Εξάλλου, η συμπεριφορά μας, η παιδεία μας φτιάχνει στερεότυπα και κουλτούρες. Αν το πιστέψουμε, Ναι, θα προβληματίσουμε, θα συγκινήσουμε το ενδιαφέρον κάποιων και ίσως, τους φέρουμε κοντά μας. Και ίσως ανατρέψουμε την λανθασμένη μας εντύπωση για την.. καθαριότητα.

Τώρα, είναι ευκαιρία να “τρέξουμε” πριν ανοίξουν οι δουλειές και όλοι (με το παραπάνω) αφοσιωθούμε στο κομμάτι της επιβίωσης, πια. Τα βάρη της οικονομικής στενότητας που έφερε η καραντίνα του κορονοϊού, είναι μεγάλη, και λογικό η συμμετοχή να είναι (φυσικά θα συνεχίζεται) αργότερα ελλειπής. Για όλους ομωε έχει ο Θεός. Υπομονή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αξίζετε πολλά!!
Σας περιμένω.

Σάββατο, 5 το απόγευμα, στο Γήπεδο Χώρας.

Νο.6 και.. φύγαμε!