Η συγκέντρωση για την πρωτομαγιά στην Κάλυμνο από το ΠΑΜΕ (Φωτο -video)

1572

Με μάσκες, γάντια, αποστάσεις και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωί 1 Μαΐου 2020 μπροστά από το Αναγνωστήριο Καλύμνου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Στη σημερινή συγκέντρωση χαιρέτησαν, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η πρόεδρος Ιωάννα Λυβιδίκου και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου το μέλος της διοίκηση και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων ο Μαΐλλης Σακελλάρης.

Δείτε ένα μικρό video ,φωτογραφικό υλικό και την ανακοίνωση.

1-5-2020: Η συγκέντρωση για την πρωτομαγιά στην Κάλυμνο από το ΠΑΜΕ

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση:

ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 2020
Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟ
Σ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,
1η Μάη τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

1η Μάη μέρα τιμής στους αγώνες της τάξης μας, μέρα απεργίας, μέρα αγώνα και διεκδίκησης απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, απέναντι στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.
Το διαχρονικό αυτό μήνυμα «δένει» φέτος με τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Τούτες τις μέρες της πανδημίας, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι χιλιάδες νεκροί από τον κορονοϊό θυσιαστήκαν στο βωμό του κέρδους, θυσιαστήκαν από τις εγκληματικές πολιτικές που δημιούργησαν τεράστιες ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία από το σύνολο των καπιταλιστικών χωρών. Θυσιάστηκαν από τις πολιτικές, που εμπορευματοποίησαν ακόμη περισσότερο την Υγεία, για να περισσέψουν τα απαραίτητα κονδύλια που στήριξαν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Τούτες τις μέρες χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, στοιβάζονται στις μεγάλες ουρές της ανεργίας μαζί με τους υπόλοιπους άνεργους στο Τουρισμό και αλλού που αγωνιούν για την δουλειά το καλοκαίρι. Μένουν ξεκρέμαστοι απέναντι σε φορολογικές υποχρεώσεις, τις στοίβες των λογαριασμών και των απλήρωτων δόσεων των δανείων .Ανασφαλείς χωρίς ασφαλιστική κάλυψη αυτοί και οι οικογένειες τους.
Όσοι έμειναν στη δουλειά είναι αντιμέτωποι με απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας με την κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάζεται «υπεύθυνη» και «σοβαρή» όσο αφορά όμως την εκπλήρωση των απαιτήσεων των μεγάλων και ισχυρών, βάζοντας τα εργατικά δικαιώματα σε μόνιμη καραντίνα.
Με απανωτές ΠΝΠ και την πλειοψηφία των εργαζομένων κλεισμένη στο σπίτι, με την ανοχή και την πολιτική συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων ,της ΕΕ και της μεγαλοεργοδοσίας γκρεμίζει όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο με σκληρούς αγώνες μέσα στην προηγούμενη κρίση και από τα μνημόνια που από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ- ΝΔ ψήφισαν.
Γι αυτό και σήμερα για να τιμηθεί η μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, για να τιμηθούν οι αγώνες των εργατών και το αίμα που χύθηκε, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σωματίων προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου. Οι εργάτες που παλεύουν καθημερινά στους χώρους δουλείας, που παράγουν το πλούτο ξέρουν και μπορούν να προστατέψουν ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας και τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους. Έτσι και σήμερα η συμβολική αυτή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και απόστασης.
Οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές δεν κινδυνεύουν από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται για την ημέρα σύμβολο αγώνων της Εργατικής Τάξης, τηρώντας όλα τα μέτρα που συστήνουν οι επιστήμονες . Κινδυνεύουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της που μέχρι σήμερα και ενώ ο κίνδυνος δεύτερου κύκλου της πανδημίας δεν έχει φέρει όσους γιατρούς και νοσηλευτές απαιτούνται στα νοσοκομεία της περιοχής, δεν υπάρχει το απαραίτητο υλικό, δεν έχει όχι μόνο ΜΕΘ αλλά και νοσοκομείο αναφοράς, δεν υπάρχει υποδομή ακόμη και για γρήγορη μεταφορά των ευαίσθητων δειγμάτων ανίχνευσης του ιού! Κινδυνεύουν γιατί στους εργασιακούς χώρους που είναι σε λειτουργία επίσημη ή μη, γίνεται το έλα να δεις και η επιθεώρηση εργασίας με κυβερνητική απόφαση είναι κλειστή. Κινδυνεύουν γιατί τα δικαστήρια άνοιξαν για να προχωρήσουν οι προσημειώσεις και οι πλειστηριασμοί και έτσι το σύνθημα «μένουμε σπίτι» θα είναι κενό περιεχομένου.
Η περιβόητη Επόμενη Μέρα να βρει τους εργαζόμενους , το λαό, έτοιμο να απαντήσει αγωνιστικά στην επίθεση που ετοιμάζουν.
Τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν ήρθαν για να μείνουν.
Οι συνεργοί τους στη ΓΣΕΕ είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη, όπως έβαλαν και το προηγούμενο διάστημα με τους κοινωνικούς διαλόγους, με τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό , με τη συμφωνία τους ότι όλοι μαζί πρέπει να μοιραστούμε τα βάρη.
Πληρώσαμε ήδη πολλά και στην κρίση τους και στην ανάπτυξή τους!
Φτάνει πια!
Συνεχίζουμε ! Μένουμε δυνατοί!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.
Στη σημερινή συγκέντρωση χαιρέτησαν, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η πρόεδρος Ιωάννα Λυβιδίκου και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου το μέλος της διοίκηση και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων ο Μαΐλλης Σακελλάρης.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ -ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ