Έτοιμη η μελέτη αποκατάστασης των ανεμόμυλων του Κάστρου της Χρυσοχεριάς Καλύμνου από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Γιώργο Σιδερή.(video)

2987

Σε συνεννόηση με το Δήμο Καλυμνίων και το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη ο γνωστός Αρχιτέκτων μηχανικός-μελετητής Γιώργος Σιδερής εκπόνησε μελέτη για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των Μύλων της Χρυσοχεριάς στην Κάλυμνο.

 Η μελέτη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr χρηματοδοτήθηκε από τον Ομογενή Καλύμνιο επιχειρηματία Γιώργο Ντόβελο και ήδη είναι έτοιμη.

Οι Μύλοι της Χρυσοχεριάς με την υλοποίηση της μελέτης θα καταστούν ενεργοί, επισκέψιμοι και μάλιστα ο ένας θα έχει τη δυνατότητα να παράγει αλεύρι. Εκτός το κόστος εκπόνησης της μελέτης που καλύφθηκε από τον Γιώργο Ντόβελο ήδη έχει εξασφαλιστεί μέσω Περιφέρειας πίστωση ύψους 250. 000 ευρώ  η οποία σε περίπτωση που δεν είναι αρκετή θα συμπληρωθεί από πιστώσεις του Δήμου για την υλοποίηση του έργου.

Δείτε τα σχέδια των όψεων της μελέτης καθώς και ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πριν 5 μήνες περίπου στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στην πρώτη επαφή του Δημάρχου με το μελετητή και τους συνεργάτες του

21-12-2019 Καλύμνιος ο χρηματοδότης τις μελέτης των μύλων