Μόνο… μπιπ ακούσαμε αντί για τις άλλες ονομασίες του “δρούλου”ή «αγγουριού της θάλασσας» όπως συνηθίζεται να λέγεται στην Κάλυμνο.

1583

Στον αέρα του  Master Chef ,στο χθεσινό επεισόδιο,ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έπεσε θύμα ανελέητης λογοκρισίας καθώς διάβαζε τις λαϊκές ονομασίες ενός θαλασσινού που λέγεται ολοθούριο ή αγγούρι της θάλασσας, λόγω του ευδιάκριτου σχήματός του.

Στην Κάλυμνο είναι γνωστό ως δρούλος και τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι οι Καλύμνιοι που ασχολούνται με την αλιεία του.

Όταν οι παίκτες του ζήτησαν να αναφέρει τα διάφορα ονόματα με τα οποία το θαλασινό είναι γνωστό ανά την Ελλάδα, αυτός δεν δίστασε, να διαβάσει τη λίστα.

Οι μόνοι που τα άκουσαν όμως ήταν οι παρεβρισκόμενοι στο στούντιο καθώς η παραγωγή της εκπομπής είχε άλλη άποψη και τον τρέλανε στα μπιπ.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε από κάτω τα ονόματα που δεν ακούστηκαν στον αέρα:

«Η μάλλον άγνωστη αλλά εκ πρώτης όψεως άσεμνη λέξη του τίτλου είναι ένα ζώο της θάλασσας, ο π@@τσόγιαννος, που λέγεται επίσης ψ@λιόγκος ή ψ@λιάγκος, ή ψ@λή της θάλασσας, ή π@@τσόγιαλος ή θαλασσόπ@@τσος ή γιαλίσιος ψ@λος ή γιαλόπ@@τσος ή αφρόπ@@τσος ή θαλασσοψ@λή ή π@@τσος του αφρού.»

Κάποια από τα παραπάνω άσεμνα ονόματα χρησιμοποιούνται και εδώ στην Κάλυμνο