Πρόβλημα με νεφροπαθείς που θέλουν να έλθουν στην Κάλυμνο αλλά δεν τους δέχεται η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου του νησιού για αιμοκάθαρση.

1252

Το kalymnos-news.gr  έγινε δέκτης παραπόνων από νεφροπαθείς που αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα ή στο εξωτερικό και θέλουν να έλθουν στην Κάλυμνο, αλλά  δεν τους δέχεται η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου του νησιού, λόγω των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Καλύμνου Νικόλαος Χριστόπουλος επικοινώνησε σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 με την εφημερίδα μας και όπως μας είπε τόσο ο ίδιος όσο ακόμη και μία κυρία από Κάλυμνο που αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά και κάποιοι Καλύμνιοι από το εξωτερικό αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθόσον η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου του νησιού δεν τους δέχεται για αιμοκάθαρση.

 Όπως μας είπε, σε επικοινωνία του με την Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ,τον ενημέρωσε ότι κατά την φετινή περίοδο λόγω των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού δεν θα μπορέσει να τους δεχθεί για αιμοκάθαρση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

 Όπως μας τόνισε ο Νικόλαος Χριστόπουλος δεν είναι θέμα αριθμού ατόμων που κάνουν αιμοκάθαρση αφού υπάρχουν δυνατότητες για 24 άτομα και αυτή τη στιγμή περιθάλπονται 20,αλλά λόγω μέτρων κατά κορωνοϊού.

 Είναι ένα θέμα που μπορεί όπως μας είπε να αντιμετωπιστεί κάνοντας το σχετικό τέστ πριν ταξιδέψουν στην Κάλυμνο. Αυτό δεν το δέχεται το Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα για τους νεφροπαθείς .

Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Νεφρολογική Κλινική να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες  με υπευθυνότητα για να μην αναγκαστούν νεφροπαθείς που θέλουν να επιστρέψουν στο νησί να ταλαιπωρούνται και να είναι απαγορευτικό.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός