Απάτη σε βάρος κατοίκου Καλύμνου μέσω fb από αγνώστους με το πρόσχημα πώλησης τροχοβίλας.

2227

Απάτη σε βάρος 46χρονου κατοίκου Καλύμνου μέσω fb από αγνώστους με το πρόσχημα πώλησης τροχοβίλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του kalymnos-news.gr o 46χρονος κάτοικος Καλύμνου είδε αγγελία στο facebook με τίτλο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΟΒΙΛΑ» με την παρακάτω περιγραφή:

Βρίσκεται διαθέσιμη προς πώληση μία τροχοβίλα-τροχόσπιτο στο ποσό των 5.000 ευρώ ,διαστάσεων 9 μέτρα επί 3 μέτρα, η οποία αποτελείτο από 2 δωμάτια ,μια τουαλέτα και ένα σαλόνι.

Ως προκαταβολή ζητήθηκε η κατάθεση του ποσού των 800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα “OSMAN T.R”. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στις 5 Μαίου 2020 σε τραπεζικό κατάστημα στην Κάλυμνο.

Την επόμενη ημέρα ο απατεώνας έπεισε τον 46χρονο ότι έπρεπε να καταβάλει άλλα 1.000 ευρώ για να φορτωθεί η τροχοβίλα στο πλοίο και να κοπεί το τιμολόγιο .Μάλιστα για να τον πείσει του έστειλε μέσω messenger πλαστή τραπεζική απόδειξη.

Το πσοό των 1.000 ευρώ κατατέθηκε στο όνομα «ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» όπως ζητήθηκε και φυσικά  στη συνέχεια διαπιστώθηκε η απάτη.

0 46χρονος κατέθεσε στις 7 Μαίου 2020 μήνυση σε βάρος αγνώστων με στοιχεία (εικονικά)  «OSMAN T.R»,στον κάτοχο του προφιλ “Petros Iakobos” και στον «ΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΎ” για παράβαση του άρθρου 386 ΠΚ για απάτη