Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ανακοίνωσε την κατάθεση της μελέτης Π.Ε για ΧΥΤΥ και απαντά στην κριτική για τον ΧΑΔΑ που καπνίζει.(video)

767

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε το Γραφείο του, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι όπου μας μίλησε για το μεγάλο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε) της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α) στη θέση ΑΡΑΜΑΝΟΥ—ΓΙΙΑΝΝΟΧΩΡΑΦΑ» Δήμου Καλυμνίων υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στις 26 Ιουνίου 2020 στις αρμόδιες Υπηρεσίες για έγκριση.Αφορά το νέο ΧΥΤΥ.

Όπως ανέφερε άμεσα ξεκινούν οι ενέργειες και οι επαφές για να επισπευθούν οι διαδικάσιες για την έγκριση της Μ.Π.Ε .

Από τη στιγμή που θα εγκριθεί δίνεται το πράσινο φώς για να δημοπρατηθεί το έργο του νέου ΧΥΤΥ. Όπως είπε μέσα σε 8 μήνες κατάφερε η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει τη Μ.Π.Ε που αποτελεί και την βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ενόχληση του για την κριτική που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες επειδή κάπνιζε ο ΧΑΔΑ, από συγκεκριμένα μέσα και άτομα, που όπως είπε δεν γνωρίζουν το θέμα και ούτε έχουν κάτι να προτείνουν,λέγοντας χαρακτηριστικά “Λες και πρώτη φορά είδαν τον ΧΑΔΑ να καπνίζει”

Αναφορικά με το δημοσίευμα του kalymnos-news.gr και τις προτάσεις που θέσαμε (σχετικό δημοσίευμα μας  μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ) απάντησε λέγοντας:

 Αναφορικά με την ανακύκλωση θα ξεκινήσει το συντομότερο,το θέμα θα έλθει στο δημοτικό συμβούλιο για κάποιες μεταβολές στην αρχική σύμβαση που η Δημαρχία του είχε υπογράψει το 2013 , θα έλθουν οι 300 μπλε κάδοι ,θα επιλεγεί ο χώρος μεταφόρτωσης και θα γίνει η σχετική ενημέρωση από τον υπεύθυνο της Εταιρείας Ανακύκλωσης που θα δώσει και το χρονοδιάγραμμα έναρξης.

Στην πρόταση μας για την μεταβατική λύση με τη δεματοποίηση είπε ότι μετα την πρόσφατη δημιουργία του  Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. (ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου) θα εξετασθεί το θέμα, γιατί υπάρχει σχεδιασμός μέχρι την ολοκλήρωση του νέου ΧΥΤΥ να γίνεται μεταφορά των απορριμμάτων σε κοντινή δομή που ήδη λειτουργεί.

Δείτε τα όσα είπε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ  που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

27-6-2020 Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ανακοίνωσε την κατάθεση της μελέτης Π.Ε για ΧΥΤΥΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός