Τα ημίμετρα δεν αποδίδουν και η χωματερή Καλύμνου συνεχίζει να καπνίζει. Απαιτείται άμεση εφαρμογή αποτελεσματικών λύσεων (video).

1599

Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι και η χωματερή Καλύμνου συνεχίζει να καπνίζει για 4η ημέρα.

Δυστυχώς η χωματερή Καλύμνου συνεχίζει «να καπνίζει όποτε τις καπνίσει» κάτι που έχουμε γίνει κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε αφού τα ημίμετρα που λαμβάνονται κατά καιρούς δεν αποδίδουν.

Είναι ένα θέμα για το οποίο το kalymnos-news.gr έχει κάνει δεκάδες ρεπορτάζ τα τελευταία 4,5 χρόνια όταν ξεκίνησε η  ταφή των απορριμμάτων με χώμα, αφού αρκετές φορές, ευνοούν οι πνέοντες άνεμοι και παρουσιάζεται  πρόβλημα σαν το σημερινό, με σύννεφα από καπνούς  να σκεπάζουν την περιοχή, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα και μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Έχουμε γίνει κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε ότι η μεσοβέζικη λύση που επιλέχθηκε, δεν λύνει το πρόβλημα και η δημοτική Αρχή θα πρέπει  να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς για την οριστική επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που δυστυχώς για διάφορους λόγους χρονίζει, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κάλυμνο

Πριν λίγο καιρό ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ανακοίνωσε την εφαρμογή αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων αυτοκινήτων με απορρίμματα ώστε να αποκλειστούν τα εύφλεκτα υλικά, μπήκαν μπάρες, υπάρχει φύλακας, ορίστηκε ωράριο,δυστυχώς καμία βελτίωση δεν υπήρξε και το πρόβλημα συνεχίζεται.

Ήλθε η ώρα η Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε:

1.Άμεση εφαρμογή μέσα στον επόμενο μήνα  της ανακύκλωσης, ώστε να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων και κυρίως των εύφλεκτων υλικών που καταλήγουν στην χωματερή.

2. Επειδή οι εργασίες κατασκευής ΧΥΤΥ είναι χρονοβόρες, να προωθηθεί άμεσα η μεταβατική λύση της δεματοποίησης των απορριμμάτων που η σημερινή δημοτική Αρχή είχε προωθήσει το 2014 αλλά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει λόγω παράδοσης της δημαρχίας .

3. Επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ

Οι παραπάνω προτάσεις για να υλοποιηθούν το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση και πραγματικό ενδιαφέρον.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

26-6-2020 Η χωματερή Καλύμνου συνεχίζει να καπνίζειΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός