Τα Θυρανοίξια του ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Καλαμιώτισσας μετά την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό με μέγα χορηγό το Γιάννη Χαλίκο.

1865

Σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στις 7.00 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, μετά του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, τέλεσαν τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ενοριακού ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλαμιωτίσσης στην Πόθια Καλύμνου.

Μετά από σχεδόν  τρία χρόνια που χρειάστηκαν για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προήλθαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 και να πραγματοποιηθεί μία γενική ανακαίνιση εσωτερικά και εξωτερικά, σήμερα μέσα σε μία πανηγυρική ,κατανυκτική αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσία πολλών πιστών ο ενοριακός ΙΝ της Παναγίας άνοιξε και επίσημα τις Πύλες του.

Να σημειώσουμε ότι αύριο Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Από τις τοπικές Αρχές παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Μιχάλης Μπούκης.

Το Γιάννη Χαλίκο τον μεγάλο ευεργέτη και μεγάλο χορηγό της αποκατάστασης των ζημιών και ανακαίνισης του Ιερού ναού που προσέφερε 300.000 ευρώ,εκπροσώπησε η πανέμορφη και γλυκύτατη κόρη του Αννίτα Χαλίκου.

Παρόντες από τους συνεργάτες του Γιάννη Χαλίκου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης,ο Αντώνης Κοπανέζος, η Κατερίνα Γαλουζή, ο Θοδωρής Κώστας, ο Θανάσης Μαχίνης.

Επίσης η αδελφή του Μαργαρίτα Χαλίκου οι ανιψιές του και συγγενείς του.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τα σημερινά θυρανοίξια του Μάμα Χαραμαντά.

Video με όλη την τελετή και την αυριανή αρχιερατική θεία λειτουργία σε επόμενη ανάρτηση μας.